Twente stelt teleur en geeft Groningen hoop

FC Groningen heeft voor het eerst dit kalenderjaar een positief resultaat geboekt. In de thuiswedstrijd tegen subtopper FC Twente pakte de Trots van het Noorden een welverdiend punt: 1-1.

Op bezoek in de Euroborg besloot Twente-trainer Ron Jans om Steijn de voorkeur te geven boven Michel Vlap. De Hagenaar beschaamde het vertrouwen van de technische staf niet. Na een pass van Václav Cerny en een overstapje van Ricky van Wolfswinkel schoof Steijn de 0-1 tegen de touwen in de vijfde minuut.

Virgil Misidjan had de Enschedese voorsprong kunnen vergroten, maar schoof de bal voorlangs. Het was echter FC Groningen dat een groot deel van de eerste helft dicteerde. Twente-doelman Unnerstall redde zijn elftal in een één-tegen-één-situatie met Daleho Irandust, waar ook Elvis Manu en Tomás Suslov er niet in slaagden om de gelijkmaker te produceren.

In de tweede helft hield de druk van FC Groningen aan. Gesteund door de fanatieke nieuwkomer Manu ging de formatie van Dennis van der Ree op zoek naar de gelijkmaker en na 69 minuten kreeg men loon naar werken. Winteraanwinst Oliver Antman wist Unnerstall eindelijk kansloos te laten: 1-1.

Scoreverloop: 0-1 (5′) S. Steijn, 1-1 (69′) O. Antman