Trap na richting Oranje: ‘Spanning liep op een verkeerde manier op’

Foto: Trap na richting Oranje: ‘Spanning liep op een verkeerde manier op’

Alberto Zaccheroni, voormalig coach van onder meer Juventus, Lazio Roma, AC Milan, Internazionale, Torino, is absoluut niet onder de indruk geraakt van het Nederlands elftal tijdens het afgelopen WK. Dat vertelt de Italiaan, tegenwoordig lid van een technische studiegroep van de FIFA, aan De Telegraaf.

Zaccheroni zegt over het feit dat er een WK-recordaantal gele kaarten werd uitgedeeld bij Oranje versus Argentinië: “De focus bij Nederland was in deze wedstrijd heel anders. Natuurlijk speelde mee dat het hier om twee grote voetballanden gaat die een historie hebben en allebei wilden knokken om de halve finale te bereiken. Maar de spanning liep op een verkeerde manier op.”

“Op zeker moment kan je de emoties niet meer onder controle houden. Fysiek gezien werd het ook steeds harder. Bij het Nederlands elftal ging het alleen nog om de fighting spirit. Ze wilden er niet uitvliegen en dat kon alleen maar worden voorkomen door heel orthodox met twee nummers negen te gaan spelen.”

‘De lange bal was het beste van Nederland hier’

Hetgeen was het ‘plan b’ van Louis van Gaal, om de opgelopen schade te repareren. “Nou, het veranderde in elk geval het verloop van de wedstrijd volledig. We hebben in veel wedstrijden interessante tactische en technische dingen gezien. Nederland hanteerde alleen nog de lange bal. Dat was het beste van Nederland hier. Het werd een nog fysiekere wedstrijd met een spits van bijna 1,97 meter. Met alles wat er op dat moment gebeurde, werd het in die slotfase en in de verlenging vanuit ons perspectief nasty.”

Zaccheroni erkent dat Argentinië zich ook niet onbetuigd liet. “Maar Argentinië heeft niet voor elke wedstrijd hetzelfde script. In de ene wedstrijd, zoals tegen Nederland, passen ze zich aan. In andere wedstrijden spelen ze weer aanvallender. In mijn ogen doen zij hier een wonderful job. En ze halen het maximale uit hun beste speler. Messi is de man van het toernooi tot nu.”

Nederland Europees Kampioen in 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Argentinië wordt wereldkampioen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
287+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie