TRANSFERUURTJE: Topdrukte bij Ajax én Feyenoord

Foto: TRANSFERUURTJE: Topdrukte bij Ajax én Feyenoord

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Noussair Mazraoui mocht even hopen op een transfer naar FC Barcelona, maar die droom lijkt compleet in duigen te vallen voor de Marokkaanse rechtsback van Ajax. De Catalanen hebben namelijk besloten om voor iemand anders te gaan. Gisteren werd de link tussen de Primera División-grootmacht en César Azpilicueta al gelegd en vandaag wordt duidelijk dat Barça er bíjna helemaal uit is met de rechtsback van Chelsea. De Spanjaard is in de aankomende zomer transfervrij en kan dus kosteloos naar het Camp Nou-stadion verhuizen.

Ajax en David Neres gaan deze winter mogelijk uit elkaar. Het Oekraïense Shakhtar Donetsk hoopt de Braziliaanse aanvaller uit zijn lijden te verlossen. Volgens Goal heeft Shakhtar al een eerste bod uitgebracht. Ajax zou met ‘nee’ hebben gereageerd, maar het is de verwachting dat de club uit Oekraïne snel terugkeert met een aanbieding van circa vijftien miljoen euro. Factoren als bonussen en een doorverkooppercentage kunnen hierbij een rol gaan spelen.

Er zijn grote veranderingen op komst bij Feyenoord. Volgens Galapost moet Orkun Kökcü in 2022 plaats maken voor sc Heerenveen-middenvelder Joey VeermanHet management van Kökcü is naar verluidt met verschillende clubs in gesprek. Het zou gaan om AS Roma, Atalanta Bergamo, Fiorentina en CSKA Moskou. Op dit moment zou de Russische interesse het meest concreet zijn. Op dit moment is onduidelijk hoeveel geld de Moskovieten naar verluidt wensen te betalen voor de Feyenoord-middenvelder.

De toekomst van Nicolás Tagliafico ligt waarschijnlijk niet bij Ajax. Volgens buitenlandse journalisten lonkt voor de Argentijnse linksback een transfer naar de Premier League. Transferspecialist Fabrizio Romano heeft vernomen dat Tagliafico weken geleden ter sprake is gebracht bij Chelsea. De Londense club moet het voorlopig stellen zonder Ben Chilwell en ziet in de Ajax-verdediger een kandidaat om hem te vervangen. Er zijn meer opties in beeld, waaronder Lucas Digne (Everton) en Sergiño Dest (FC Barcelona). Laatstgenoemde kan zowel op de linker- als rechterflank uit de voeten.

Buitenland:

Real Madrid is dit seizoen goed op weg om weer kampioen van Spanje te worden, maar de clubleiding is zeker niet van plan om daarna op zijn lauweren te gaan rusten. Sterker nog: preses Florentino Perez wil de voetbalwereld op gaan schudden met een ‘operación que reventaría el mercado‘, zo schrijft Marca. Vrij vertaald: ‘een operatie die de markt moet doen barsten’. Centraal staan transfers van Kylian Mbappé en Erling Haaland.

En tot slot: De toekomst van Georginio Wijnaldum ligt mogelijk bij een oude liefde. Volgens de Franse sportkrant L’Équipe lonkt een terugkeer naar Newcastle UnitedWijnaldum verruilde Liverpool afgelopen zomer transfervrij voor Paris Saint-Germain, maar in de Franse hoofdstad is zijn perspectief vooralsnog somber. De Oranje-international heeft geen vaste basisplaats en dat terwijl in 2022 de WK-plekken voor het Nederlands elftal worden verdeeld. Om die reden overweegt de 31-jarige middenvelder een bliksemtransfer.

Wint PSG van Lyon? Win 1.72 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Denk jij dat Barcelona de volgende club van Mazraoui wordt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
752+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:37
3+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
4+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
45+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
21+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
27+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
322+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
134+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
60+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
104+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
44+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
388+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
23+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
3079+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
09:11
176+
Valentijn Driessen velt oordeel over Brenet-besluit FC Twente
08:55
319+
‘Mislintat-alarmbellen gaan af bij Ajax’
08:40
396+
‘Ajax streept volgende kandidaat door’
08:25
154+
‘Beker-opsteker voor Feyenoord’
08:10
209+
‘Van ‘t Schip weet nieuwe Ajax-rol’
23:44
266+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
382+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie