TRANSFERUURTJE: Krankzinnig Ajax-bod, Feyenoord casht

Foto: TRANSFERUURTJE: Krankzinnig Ajax-bod, Feyenoord casht

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax is alleszins serieus in de markt voor de Braziliaanse vleugelspits Antony. De Amsterdammers zouden zelfs bereid zijn om hun clubrecord te vermorzelen voor de buitenspeler, die in de aankomende zomer aan moet sluiten bij de selectie van oefenmeester Erik ten Hag. Het Algemeen Dagblad schetst de stand van zaken: “Wederom maakt Ajax zich op voor een Zuid-Amerikaanse transfer. Het vizier is ditmaal gericht op de Braziliaanse aanvaller Antony (19), die wel een recordbedrag moet kosten. De 19-jarige aanvaller van São Paulo wordt dan ook al langere tijd intensief gevolgd door Ajax. De financieel noodlijdende club zet in op een flinke verkoopsom, maar Ajax laat zich niet afschrikken. De Amsterdammers zouden volgens Braziliaanse media al een bod hebben gedaan van 30 miljoen euro. Voor dat bedrag wil Ajax zich verzekeren van 90 procent van de rechten van de speler, met het oog op doorverkoop in de toekomst.”

De clubleiding van Ajax is niet gek te krijgen op de laatste dagen van de transfermarkt. Directeur voetbalzaken Marc Overmars laat geen basisspelers vertrekken, hoe aanlokkelijk de aanbiedingen dan ook mogen klinken. Het Algemeen Dagblad schrijft op donderdag: “Opeens was daar het gerucht, afgelopen dinsdagavond. De Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio van Sky Sports, doorgaans goed geïnformeerd, meldde dat Barcelona zijn pijlen had gericht op Dusan Tadic. De Servische aanvaller zou als spits de Catalaanse club aan doelpunten en beter spel moeten gaan helpen. In Amsterdam haalde de clubleiding de schouders op: het zal wel, maar Ajax laat echt geen basisspelers vertrekken.”Marcos Senesi speelt pas een half seizoen voor Feyenoord, maar zijn verblijf in De Kuip gaat vermoedelijk niet zo lang duren. Het is voor de Rotterdammers namelijk zaak om te cashen op de transfermarkt, om zo weer eens een positief bedrijfsresultaat neer te zetten. Algemeen directeur Mark Koevermans liet eerder deze maand weten: “Feyenoord heeft voor het eerst sinds jaren een forse min geschreven.” Om precies te zijn: een verlies van 5,9 miljoen euro over het boekjaar 2018-2019… en dat heeft alles te maken met het negatieve resultaat op transfers: “We zijn financieel gezond. Maar het transferresultaat was teleurstellend. Dat kunnen we niet jaren zo volhouden.” Daarom stelt het Algemeen Dagblad: “En dus moet er komende zomer eigenlijk al een speler van Feyenoord voor een fors bedrag worden verkocht. Dat het Spaanse Getafe deze maand voorzichtig informeerde naar Senesi, was voor Feyenoord weer een bevestiging dat investeren in buitenlandse spelers de juiste manier is. Alleen wilde de Spaanse subtopper qua transfersom nog niet verder gaan dan zo’n 9 miljoen euro, terwijl Feyenoord zijn marktwaarde komende zomer schat op zo’n 15 miljoen euro.”

Ricardo Rodríguez maakt het seizoen af bij PSV op huurbasis, maar eigenlijk wilden de Eindhovenaren een andere linksback hebben. De Eredivisie-topclub bracht meerdere biedingen uit op Patrick van Aanholt van Crystal Palace, maar die werden allemaal afgewezen. De Telegraaf schrijft op donderdagochtend: “De linkervleugelverdediger stond open voor een terugkeer naar Nederland en zijn kinderen. Hij had daar een flinke salarisvermindering voor over, al moest PSV alle zeilen bijzetten om tegemoet te komen aan zijn Premier League-salaris.” De krant vervolgt: “De Eindhovenaren hadden een flinke transfersom over om zich voor jaren van zekerheid op zijn probleempositie te voorzien, maar uiteindelijk liet Crystal Palace hem niet gaan. Manager Roy Hodgson is, terwijl de club zijn contract wil verlengen, ontevreden over het uitblijven van nieuwe spelers deze transferwindow. Het vertrek van zijn vaste linksback, had de situatie er niet beter op gemaakt.”

Buitenland:

Er valt geen peil meer te trekken op het transferbeleid van FC Barcelona. De Catalanen zijn wanhopig op zoek naar een vervanger van Luis Suárez en probeerden het al bij Rodrigo Moreno (Valencia), Dusan Tadic (Ajax), Richarlison (Everton) en Willian (Chelsea). Voorzitter Josep Maria Bartomeu is ten einde raad en zou zomaar eens kunnen choqueren. Volgens de Spaanse media gaat hij namelijk alles op alles zetten om Philippe Coutinho terug te halen. De Braziliaan is nog altijd officieel eigendom van de Catalanen, maar wordt tot aan het einde van het huidige voetbalseizoen uitgeleend aan Bayern München. Der Rekordmeister beschikt over een optie tot koop ter waarde van 120 miljoen euro, maar is toch niet van plan die te lichten. Desondanks moeten er behoorlijk wat hordes genomen worden om een ‘bliksemtransfer’ mogelijk te maken: vermoedelijk zal het huurcontract van Coutinho afgekocht moeten worden…

Als Mitchell Dijks aan de bal was in zijn tijd bij Ajax in de Johan Cruijff ArenA, was er soms hoongelach te horen. Bij het Italiaanse Bologna is de vleugelverdediger echter helemaal opgeleefd en het ziet ernaar uit dat hij binnen afzienbare tijd een toptransfer gaat maken. Volgens het medium Calciomercato mikt bijna de volledige top van de Serie A namelijk op een samenwerking met de Nederlander. AC Milan heeft al langer interesse en wil hem naar het San Siro-stadion halen, maar ook Napoli en Internazionale houden de verrichtingen van Dijks met argusogen in de gaten. De linksback transfereerde gratis en voor niets van Amsterdam naar Bologna, maar moet nu liefst 20 miljoen euro kosten. En de bovengenoemde topclubs deinzen daar niet eens voor terug.

15 miljoen voor Senesi?

  • Mooi bedrag
  • Veel te weinig…
682+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie