“Tot een jaar geleden wilde ik iedere transferwindow wel weg”

Foto: “Tot een jaar geleden wilde ik iedere transferwindow wel weg”

Orkün Kökçü bleef, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Luis Sinisterra, Tyrell Malacia, Fredrik Aursnes en Marcos Senesi, afgelopen zomer bij Feyenoord. Dat terwijl de Turk eigenlijk al jarenlang met een lichte vertrekwens rondliep.

Inmiddels trekt hij zich niet veel meer aan van de interesse van andere clubs, zo vertelt Kökçü (22) aan Voetbal International. “Nu voelt het alsof ik rust heb gevonden. Tot een jaar geleden wilde ik iedere transferwindow wel weg. Het was altijd mijn droom te spelen in het buitenland. Als je die salarissen hoorde… Ik was achttien en wilde mijn toekomst veiligstellen, haha.”

“Mijn vader moet ook gek zijn geworden van mij. Omdat ik aardig presteerde in Youth League en ook nog eens vaak scoorde, was er altijd wel wat interesse van andere clubs”, vervolgt Kökçü.

‘Wat mij betreft speel ik nog tien jaar bij Feyenoord’

Als jeugdspeler werd de Turk al gelinkt aan Arsenal en FC Barcelona. “Ik wilde er natuurlijk alles van weten en maakte al plannen in mijn hoofd. Hoe zou het zijn als ik op mijn achttiende naar Arsenal ga? Of: Hoe zou het voetballeven zijn in Spanje? Nu ben ik 22 jaar en denk ik er anders over. Geruchten raken me niet meer. Ik las ook dat als Fernández naar Chelsea zou gaan, Benfica me achter de hand hield. Het zal allemaal wel. Die rust in mijn kop voelt heerlijk. Wat mij betreft speel ik nog tien jaar bij Feyenoord, al weet ik ook wel dat die gedachte een utopie is.”

Scoort Kökçü zondag de 1-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kökcü vertrekt komende zomer naar de absolute wereldtop

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
270+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie