‘Toptalenten staan voor transfervrij vertrek’

Foto: ‘Toptalenten staan voor transfervrij vertrek’

Ajax heeft op dit moment alle focus op het eerste elftal liggen, maar ook in de jeugd begint het te borrelen bij de Amsterdammers. Er is een karrevracht aan talentvolle spelers dat in het bezit is van een contract dat aan het einde van dit seizoen afloopt. Onder hen Sontje Hansen en Amourricho van Axel Dongen, die hun debuut in het eerste elftal al gemaakt hebben. 

Naast de twee buitenspelers hebben ook de talentvolle doelman Charlie Setfort en centrale verdediger Olivier Aertssen een aflopende verbintenis. Daardoor hebben vier grote talenten van Jong Ajax een aflopende verbintenis. Dat wil echter nog niet zeggen dat deze toptalenten ook allemaal vertrekken: vorig seizoen werd bijvoorbeeld Youri Regeer in de tweede helft van het voetbaljaar langer vastgelegd. 

Ajax

Die route lijken de Amsterdammers ook op te willen met het bovenstaande kwartet. Ondanks de enorme concurrentie in het eerste elftal, lijken de talenten nog voldoende perspectief te zien op een langere Ajax-carrière. Voor de talenten Van Axel Dongen, Aertssen en Setfort lijkt dat echter anders te liggen dan bij een speler als Hansen. 

De 20-jarige aanvaller maakte als zeventienjarige speler zijn debuut onder Erik ten Hag. Een ernstige blessure zette een streep door de stormachtige ontwikkeling van de aanvaller, die op alle posities uit de voeten kan en ook als aanvallende middenvelder kan spelen. De gesprekken over contractonderhandelingen zouden al lopen, al komt het ‘perspectiefplaatje’ bij Hansen wel eerder om de hoek kijken dan bij de andere talenten. 

Transfers

Ajax loopt echter wel een risico door de gesprekken over contractverlening naar het volgende jaar te duwen. Op het moment dat een speler nog zes maanden contract over heeft, is hij immers vrij om te praten met andere ploegen en kan hij, ondanks de gesprekken met Ajax, altijd elders een voorcontract tekenen. 

Daardoor lijken er bijzonder lastige keuzes voor Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra op het programma te staan. Na een vliegende start raakte Ajax in een flinke dip. Er zou inmiddels weer voorzichtig aan Hakim Ziyech gedacht worden, maar of het aantrekken van een nieuwe steraanvaller het juiste signaal is naar de grote talenten die in de jeugd rondlopen, is nog maar zéér de vraag. 

TIP: Wint Ajax van Liverpool? Pak 4.6x je inzet!

Wat moet Ajax doen?

  • Jeugd kans geven
  • Eerste elftal versterken met aankopen
531+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:00
6+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
4+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
112+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
47+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
26+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
107+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
42+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
54+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
368+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
159+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
251+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
617+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
153+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8597+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1908+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3193+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
478+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
944+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:15
337+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:00
5+
LOUIS VAN GAAL IS DE BESTE | SN Voetbalquiz #2
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie