Toornstra lacht: “Slot gaf me een duw”

Foto: Toornstra lacht: “Slot gaf me een duw”

Jens Toornstra heeft het weerzien met Feyenoord gevierd middels een doelpunt. De FC Utrecht-middenvelder leek zelfs matchwinner te worden, maar die status werd hem vlak voor tijd ontnomen door Alireza Jahanbakhsh: 1-1.

“Bizar hè?”, vertelt de lachende Toornstra tegenover ESPN over zijn doelpunt in de derde minuut. “Ik zei in het veld ook: ik ben dit jaar nog geen één keer in de zestien gekomen, maar vandaag viel hij voor mijn voeten. Bas (Dost, red.) legde hem fantastisch neer, daardoor had ik genoeg tijd en ruimte om die linkerhoek te zoeken. Ik was scherp genoeg gelukkig. Ik zei van tevoren al: ik zal wel juichen, maar wel met respect. Volgens mij is dat wel gelukt.”

Op papier is een punt tegen de koploper natuurlijk prima voor Utrecht, maar of Toornstra er blij mee is? “Ik denk dat we zeventig minuten lang echt goed hebben verdedigd en weinig hebben weggegeven. Je moet op de juiste momenten scoren, ik denk dat we dat wel gedaan hebben, maar in de laatste minuut krijg je nog een goede kans na een actie van Amin (Younes, red.). Als je die dan ook maakt, ga je winnend het veld af.”

Toornstra erkent dat Feyenoord in de eindfase de druk opvoerde. “Zonder dat we echt grote kansen weggaven, maar er waren wel hachelijke momenten. Wat dat betreft is 1-1 tegen de koploper denk ik een prima resultaat. Ik denk dat we toch wel het maximale eruit hebben gehaald.” Na afloop liep hij Arne Slot nog tegen het lijf. Met een lach: “Hij gaf me een duw. Volgens mij was hij niet heel blij met mij vandaag.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 14:25.

Had Feyenoord hem moeten behouden?

  • Ja
  • Nee
304+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie