Toon Gerbrands woest op PSV-fans: ‘De maat is vol’

Foto: Toon Gerbrands woest op PSV-fans: ‘De maat is vol’

Directeur Toon Gerbrands heeft vandaag in niet te misverstane bewoording uitgehaald naar de eigen PSV-fans, nu bekend is dat de UEFA de club een boete van ruim 33.000 euro heeft gegeven wegens wangedrag tijdens het uitduel met Sturm Graz. In Oostenrijk werden er voorwerpen het veld op gegooid en werd er vandalisme gepleegd.

“Voor ons is de maat meer dan vol”, foetert Gerbrands, geciteerd door het Algemeen Dagblad. “Wij accepteren het niet langer dat mensen zich uit naam van PSV misdragen, zeker niet als wij te gast zijn. Dit wangedrag valt niet onder supporten en ik wil dat het voorgoed stopt. Wij hebben inmiddels contact opgenomen met de Oostenrijkse autoriteiten en met Sturm Graz en zetten alles op alles om de daders te identificeren. De boete zullen we op hen verhalen.”

Steeds vaker misdragende supporters

De genoemde krant weet verder: “Het loopt de laatste maanden vaak uit de hand met supporters. Feyenoord kreeg dit seizoen meerdere boetes van de UEFA. Zondag ging het na afloop van het duel tussen NEC en Vitesse buiten het stadion helemaal mis. De wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk werd tijdelijk gestaakt wegens supporters die aanstekers en bekers met bier op het veld gooiden. De KNVB, de Eredivisie CV, de Keuken Kampioen Divisie, alle clubs uit het betaalde voetbal en het Supporterscollectief willen dat de misstanden stoppen, lieten ze maandag in een gezamenlijke verklaring weten. Ze overleggen nog over hoe ze dat precies voor elkaar willen krijgen.”

Morgenavond kunnen de PSV-fans in eigen huis gaan laten zien hoe het wél moet; dan komt AS Monaco, om 21:00 uur, op bezoek in het Philips Stadion.

Zijn dit soort misdragingen het gevolg van opgekropte corona frustratie?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
365+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie