Tirade bij ESPN: ‘Dat je de wedstrijd zó verziekt, deze scheids verdient een schorsing’

Foto: Tirade bij ESPN: ‘Dat je de wedstrijd zó verziekt, deze scheids verdient een schorsing’

FC Dordrecht-speler Jari Schuurman maakte van zijn hart geen moordkuil, vrijdagavond na afloop van de 1-3 nederlaag tegen Heracles Almelo. De middenvelder kreeg twee keer geel en haalde snoeihard uit naar de arbitrage van dienst (Stan Teuben).

‘Scheids vindt het gewoon interessant om rood te geven’

“Mijn grootste frustratie? Dat ik het een onterechte kaart vind”, foetert Schuurman bij ESPN. Zijn eerste gele kaart kreeg hij voor commentaar op de leiding, na een uur spelen moest de oud-Feyenoorder inrukken met een tweede gele prent. “Die eerste sloeg ook echt helemaal nergens op. Als ik een terechte kaart pak, dan is dat zo. In dit geval vindt de scheidsrechter het gewoon interessant om rood te geven.”

Schuurman ruziede met een grensrechter nadat een bal over de lijn leek te zijn geweest. “Honderd procent, hij was er overheen. Dat weet die gozer zelf ook. Ik sta op tien meter van de grens en zeg: ik zie dat-ie uit is. Ik gebruik geen scheldwoord, kom niet agressief over, maar die man geeft gelijk geel. Bij de ene mag je alles zeggen, bij de andere niets.”

‘Schors de scheids ook’

Kaart twee kwam na een overtreding op Heraclied Marko Vejinovic. “Ik ken hem van Feyenoord, het is ook een goede kerel. En ik zou ook gaan liggen, maar dit was geen tweede geel. Marko is ook een beetje een mietje. Dat weet ik ook nog wel van toen. Een heel overdreven straf. Het is mijn eerste overtreding, echt heel kinderachtig.”

“Ik ben geschorst, maar als ik eerlijk ben zou ik de scheidsrechter ook schorsen. Dat je de wedstrijd zó verziekt. Ik kijk ook wel in de spiegel, maar ik moet fel zijn. Ik vind het jammer”, aldus Schuurman tot slot.

ADO Den Haag
Gelijkspel
FC Dordrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 mei 2023 20:16.

Eens met Schuurman?

  • Ja
  • Nee
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie