Tete ziet geen probleem met Koeman: “Er worden dingen gezegd uit emotie”

Foto: Tete ziet geen probleem met Koeman: “Er worden dingen gezegd uit emotie”

Kenny Tete ziet Oranje zeker nog niet als een gesloten boek. De rechtsback van Fulham tilt niet te zwaar aan de recente opmerkingen van bondscoach Ronald Koeman.

Tete hoopte op terugkeer in Oranje

Tete werd recent geen uitnodiging voor het Nederlandse elftal, terwijl hij er wel bij zat in de voorselectie. “Het voelt, grof gezegd, alsof er een beetje met je balletjes wordt gespeeld aan einde van de rit”, klonk de 27-jarige Amsterdammer teleurgesteld.

Bij bondscoach Ronald Koeman blijft Tete, die een sterk seizoen beleeft in de Premier League, nog altijd een optie. “Ik denk dat als Tete op één iemand geen kritiek moet hebben, dat ik dat dan ben. In mijn vorige periode was hij, buiten zijn blessures om, ook in beeld. Maar ik ben niet rancuneus. Iedereen mag zeggen wat hij denkt, binnen een bepaald kader. Misschien ga ik hem wel even bellen na deze interlandperiode”, aldus de keuzeheer vorige week.

“Dat is helemaal niet erg”

Tete spreekt ook niet van een probleem. “Ik zeg niet dat wat hij zegt, goed of fout is. Er worden altijd dingen gezegd uit emotie. Dat is ook helemaal niet erg. We zijn mensen en we zeggen dingen uit emotie. Dat is heel mooi”, zei hij tegenover Viaplay. “Ik heb een heel goede band gehad met hem en met heel veel plezier onder hem gewerkt.”

Het telefoontje van Koeman is vooralsnog niet gekomen. Voor Tete maakt dat weinig uit. “Als hij me belt, dan belt hij me. Ik heb begrepen dat hij een paar andere jongens heeft gebeld. Mij nog niet. Misschien komt het nog, misschien ook niet. So be it.”

Wint Tete met Fulham van Bournemouth?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zou je Tete de kans geven bij Oranje?

  • Ja, draait echt een goed seizoe
  • Nee, er zijn betere opties
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie