Ten Hag toe aan de volgende stap: “Superieur voetbal”

Foto: Ten Hag toe aan de volgende stap: “Superieur voetbal”

Rafael van der Vaart heeft dit kalenderjaar genoten van de manier waarop Erik ten Hag Ajax liet voetballen. Dat vertelt hij in een interview met De Telegraaf. De voormalig voetballer is van mening dat Ten Hag een betere prestatie neerzette dan Arne Slot bij Feyenoord. 

“De reden dat ik Erik ten Hag boven Slot plaats, is omdat hij met Ajax superieur voetbal in de Champions League heeft laten zien en omdat hij dat nu al een aantal jaren achter elkaar doet met Ajax”, legt Van der Vaart uit. “Daar kan je niet omheen. Bovendien houdt Ten Hag het al heel lang vol bij een club als Ajax, en dat is zeker niet makkelijk. Alle hulde voor deze toptrainer.”

De oefenmeester staat sinds de winter van 2018 aan het roer van de Amsterdammers. Waar de prestaties gedurende het eerste half jaar teleurstellend waren, lukte het in het seizoen 2018/2019 om de halve finale van de Champions League te behalen en de dubbel te winnen. Ook de laatste seizoenen reeg Ajax de cijfers aaneen, waarmee Ten Hag inmiddels bewees een goede trainer te zijn.

Volgens Van der Vaart beheerst de trainer de kunst om de juiste mensen om zich heen te verzamelen. “Marc Overmars, Edwin van der Sar en Ten Hag, die drie vormen gewoon een uitstekende combi. In de staf zitten ook Winston Bogarde en Michael Reiziger. Ook dat is een perfecte zet geweest van Ten Hag. Ik denk dat de spelers heel veel respect hebben voor de staf van Ajax, dat zie je terug op het veld.”

Knap werk Slot

De oud-middenvelder benadrukt ook een groot respect te hebben voor Slot. De hoofdtrainer van Feyenoord kwam afgelopen zomer bij de club terecht en slaagde er razendsnel in om de Rotterdammers op de rit te krijgen. Met uitstekende prestaties in de Conference League en een derde plaats in de eredivisie mag de ploeg van Slot tevreden zijn. De komende maanden hoopt Feyenoord die weg te vervolgen.

Verliest Feyenoord punten tegen Vitesse? Profiteer van een odd van 6.50!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Moet Ten Hag na het seizoen vertrekken?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie