‘Ten Hag plant derde Ajax-megatransfer’

Foto: ‘Ten Hag plant derde Ajax-megatransfer’

Erik ten Hag zorgde er met de transfers van Lisandro Martínez en Antony er hoogstpersoonlijk voor dat Ajax bijna tweehonderd miljoen euro rijker was. Volgens The Athletic gaat Ten Hag nu voor Mohammed Kudus.

Mohammed Kudus was één van de weinige lichtpunten dit seizoen bij Ajax. De Amsterdammers draaien onder Alfred Schreuder nog niet zoals onder Ten Hag. De Tukker had geen basisplaats voor Kudus, maar zou door zijn stormachtige ontwikkeling toch weer willen samenwerken met de Ghanees.

Op het WK in Qatar liet Kudus zien ook op het hoogste niveau te kunnen presteren. De aanvallende middenvelder heeft meerdere opties, waar onder Borussia Dortmund, en was in de zomer al dicht bij een overgang naar Everton.

Ajax

Destijds wilde Kudus de stap graag maken, maar mocht hij niet weg van Ajax. Of dat in de winterstop ook zo is, zal nog moeten blijken. Hoeveel Manchester United precies voor Kudus wil betalen, is niet bekend.

The Red Devils komen sowieso in onrustig vaarwater de komende maanden. De eigenaren van het meerderheidsbelang in de club, de Amerikaanse familie Glazer, zou open staan voor verkoop. Er is al jaren veel kritiek op het beleid van de eigenaren, maar dat zou wel beteken dat er alleen huurtransfers afgerond kunnen worden.

Om die reden zou United ook al zijn afgehaakt in de strijd om Cody Gakpo. De buitenspeler is vanaf vandaag officieel speler van Liverpool, maar leek in de zomermaanden vooral op weg naar Old Trafford. Destijds ging die transfer niet door wegens de overgang van Antony.

AZ Alkmaar
Excelsior
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 7 februari 2023 22:49.

Gaat Kudus naar United?

  • Ja
  • Nee
3247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie