‘Ten Hag moet keihard ingrijpen inzake Antony’

Foto: ‘Ten Hag moet keihard ingrijpen inzake Antony’

Manchester United verloor met 7-0 van Liverpool, één van de gebeten honden in de media was na afloop Antony. Ook journalist Nico Dijkshoorn richt zijn pijlen op de peperdure Braziliaan, in zijn column voor Voetbal International.

Als Dijkshoorn over het ‘opnieuw moeten smeden van een band’ door Ten Hag rept, zegt hij: “Een goed beginnetje: Antony eerst vier wedstrijden op de bank zetten en het hem voortaan verbieden om, na een aanname achter het standbeen, met links een draaiende bal in de verre hoek te spelen. In die zin is de vernederende slachtpartij in Liverpool een zegen. Ten Hag zal precies aanvoelen dat dit het juiste moment is om de volgende voetballer met de Jezus-ziekte voorgoed op een zijspoor te zetten.”

Geen plaats voor ego’s

Eerder verbande Ten Hag ook al Cristiano Ronaldo van Old Trafford. “Ten Hag heeft zijn spelers en het management van Manchester United er van weten te overtuigen dat je er geen moer aan hebt als je ‘Een instituut’ bent. Het gaat om vriendschap. Om zin hebben. Je benen uit je kont lopen voor een ander omdat de ander dat ook voor jou doet.” Iets dat Ronaldo niet langer deed.

“Te veel bewondering en te veel zalvende coaches die gewoon niet konden geloven dat ze met hem mochten werken”, vervolgt Dijkshoorn, die tijdens het WK in Qatar ‘juist het tegenovergestelde zag gebeuren’. “Te veel spelers die te veel hielden van die malle Louis van Gaal. De spelers van het Nederlands elftal figureerden in wat het laatste openbare ego-orgasme van Louis moet worden. Met Erik ten Hag als coach zou dat niet zijn gebeurd.”

‘Ten Hag redt het voetbal van een wisse dood’

“Het is een vreemde snuiter. Te gewoon voor Ajax en te gewoon voor Manchester United. Te provinciaal. Ook ik heb mij op deze plek meerdere keren vrolijk gemaakt over de doodgewone uitstraling van Erik. Met terugwerkende kracht schaam ik mij diep over zo weinig inzicht. Ik begrijp veel te laat dat Ten Hag de laatste jaren het voetbal aan het redden is van een wisse dood.”

Antony is gewoon geen wereldtop

  • Eens
  • Oneens
2793+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie