Ten Hag helder tegen Overmars: “Er moeten vervangers komen”

Foto: Ten Hag helder tegen Overmars: “Er moeten vervangers komen”

Ajax is wederom bezig aan een ijzersterk seizoen. Waar het in de eredivisie en KNVB Beker nog altijd meedoet, behaalden de Amsterdammers in de Champions League een record door alle duels winnend af te sluiten. Desondanks ziet Erik ten Hag alweer problemen op de loer liggen.

De oefenmeester staat sinds de winterstop van 2018 aan het roer van Ajax. Het eerste half jaar ging het echter allerminst goed voor hem. Het lukte Ajax niet om kampioen te worden en ook de KNVB Beker kon de club niet meer winnen. Die situatie veranderde toen Daley Blind en Dusan Tadic in de zomer binnenkwamen, waardoor er meer ervaring in de groep ontstond.

Volgens Ten Hag is het belangrijk dat Ajax goede vervanger voor hen haalt wanneer ze vertrekken, zo benadrukt hij in gesprek met De Telegraaf: “Tadic en Blind hebben in 2018 met hun komst dé impuls gegeven om met Ajax de benodigde stap te maken. Het is aan de beleidsmakers om het verval door hun uiteindelijke vertrek voor te zijn. Er moeten vervangers komen, die hun rol kunnen overnemen.”

Druk op prestaties

De Nederlandse recordkampioen hoopt de Champions League-successen van dit seizoen een goed vervolg te geven. In de achtste finale van de Champions League neemt de ploeg van Ten Hag het op tegen Benfica, waardoor plaatsing voor de kwartfinale in het vooruitzicht ligt. De hoofdtrainer weet als geen ander dat het belangrijk is om dit seizoen alles uit het team te persen.

“De levensduur van ons elftal is de afgelopen jaren telkens kort geweest”, laat de succesvolle trainer daarover weten. “Ik begreep en begrijp de transfers, maar zulke aderlatingen kun je bijna niet opvangen als je een rol van betekenis wilt blijven spelen in de Champions League. Daarvoor heb je zulke giganten nodig en die zijn door Ajax niet te kopen.”

Wint Ajax dit seizoen de Champions League? Grijp 15 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Gaat Ajax de komende jaren een Europese hoofdprijs winnen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
449+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie