Telegraaf: na Schreuder volgende Ajax-slachtoffer bekend

Foto: Telegraaf: na Schreuder volgende Ajax-slachtoffer bekend

Er zit een flinke reorganisatie aan te komen bij Ajax. In navolging van trainer Alfred Schreuder wordt technisch manager Gerry Hamstra de volgende die zijn koffers moet gaan pakken, zo meldt De Telegraaf vanmiddag.

Gerry Hamstra gaat vertrekken bij Ajax

Hamstra neemt zijn verantwoordelijkheid voor het mislukte avontuur met Schreuder, alsook voor de zwakke transferzomer en heeft aangegeven dat hij zal gaan vertrekken bij de club. “Ajax en Hamstra onderhandelen op dit moment over het ontbinden van zijn tot de zomer van 2024 lopende verbintenis”, schrijft de ochtendkrant.

De Telegraaf vervolgt: “De keuze van Hamstra om zijn heil elders te zoeken, houdt ook verband met het feit dat Ajax in de zoektocht naar een nieuwe directeur voetbalzaken is uitgekomen bij Julian Ward van Liverpool. In maart 2021 haalde de toenmalig directeur Marc Overmars Hamstra weg uit Friesland om hem qua jeugdcontracten te ontlasten.” Hij werd uiteindelijk zelf de opvolger van Overmars, die vertrok wegens grensoverschrijdend gedrag.

Slechte transferzomer

Het binnenhalen van de tot nu toe teleurstellende Calvin Bassey, Ahmetcan Kaplan, Jorge Sanchez, Lorenzo Lucca, Steven Bergwijn, Owen Wijndal en Brian Brobbey wordt Hamstra zwaar aangerekend, al is in de laatste drie wel nog voldoende vertrouwen richting de toekomst. “Wat tevens een rol speelde in het vertrek van Hamstra is dat hij is ingehaald door voormalig stagiair Klaas-Jan Huntelaar, in wie de club wel alle vertrouwen heeft. Ondanks het feit dat Huntelaar en algemeen Edwin van der Sar samen met Hamstra het technisch beleid voor hun rekening namen”, aldus clubwatcher Mike Verweij tot slot.

Ajax is beter af zonder Hamstra

  • Eens
  • Oneens
529+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie