EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Tegen wie speelt Nederland (mogelijk) de halve finale van het EK?

Foto: Tegen wie speelt Nederland (mogelijk) de halve finale van het EK?

Het Nederlands elftal wil Europees kampioen worden, maar daarvoor moeten nog wel wat wedstrijden gewonnen worden. Zoals de halve finale. Wanneer staat deze gepland? In welke speelstad en stadion? En tegen wie speelt Oranje mogelijk die halve finale van het EK 2024 in Duitsland? SoccerNews legt het uit.

SN legt uit tegen wie, waar en wanneer Oranje de halve finale van het EK 2024 speelt

In München speelde het Nederlands elftal tegen Roemenië. Na het echec tegen Oostenrijk kon de ploeg van Ronald Koeman niemand meer onderschatten, maar Oranje had het in de achtste finale op papier wel een stuk zwaarder kunnen treffen. Daarnaast is het geplaatst aan de gunstige kant van het schema, waardoor het onder meer Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal niet kan treffen voor de finale. Nederland won van de Roemenen en speelt nu tegen Turkije in de kwartfinale die zaterdag om 21.00 uur begint. We kijken alvast verder naar de halve eindstrijd.

Wie wordt de tegenstander van Nederland bij de halve finale op het EK?

Nederland speelt dus de kwartfinale tegen Turkije. Dit land won dinsdagavond met 2-1 van Oostenrijk. Beide landen zullen in een bijzonder duel strijden om de halve finale. Daarin wacht de winnaar van het treffen tussen Zwitserland en Engeland.

Waar en wanneer speelt Nederland de halve finale op het EK?

Voor de kwartfinale trekt Nederland naar Berlijn, naar het Olympiastadion. Daar staat ook de finale gepland. Voor de halve finale moet Oranje even een uitstapje maken naar Dortmund. In het stadion van Borussia Dortmund, het Signal Iduna Park, wordt op woensdag 10 juli om 21.00 uur afgetrapt.

Wat is de weg naar de finale voor Oranje?

Doordat Nederland aan de gunstige kant van het speelschema zit, ziet de route naar de finale er een stuk minder zwaar uit. Dat betekent wel dat Oranje in de finale (hoe kan het ook anders) een zwaar land kan treffen. Frankrijk, Spanje, Duitsland en Portugal zijn allemaal nog in de race om mogelijk tegen Nederland in de finale van het EK te staan.

SN legt uit

In SN legt uit duidt SoccerNews (ingewikkelde) voetbalzaken op een heldere manier. Korte, duidelijke stukken waardoor jij in één keer op de hoogte bent van wat er speelt. Data, schema’s, of (gekke) vragen? SN legt uit geeft antwoord. Heb jij een vraag voor SN legt uit? Mail naar [email protected]!

Haalt Oranje de finale van het EK?

  • Ja, kan niet meer fout gaan
  • Nee, dat is een brug te ver
236+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie