Taylor: ‘Ik zei: moet je niet bij Ajax blijven? Maar ik begreep hem wel’

Foto: Taylor: ‘Ik zei: moet je niet bij Ajax blijven? Maar ik begreep hem wel’

Kenneth Taylor is dit seizoen vrijwel wekelijks basisspeler bij Ajax. Dat geldt absoluut nog niet voor zijn beste vriend Brian Brobbey, die terugkeerde vanaf RB Leipzig, maar meestal op de bank begint.

Kenneth Taylor over zijn vriendschap met Brian Brobbey bij Ajax

“Mijn ploeggenoot Brian Brobbey is mijn beste vriend”, vertelt Taylor in een interview met het Helden Magazine. “We spelen al vanaf de F1 samen bij Ajax. Brian en ik praten veel over voetbal, soms komen er mooie herinneringen van vroeger naar boven.”

In 2021 verliet Brobbey Ajax, tot teleurstelling bij kameraad Taylor. “Ik zei tegen Brian: moet je toch niet hier blijven? Aan de andere kant begreep ik hem ook.” De transfer pakte niet goed uit, na een verloren jaar keerde Brobbey voor ruim zestien miljoen euro terug naar Amsterdam.

“Mensen riepen maar wat, maar kenden zijn situatie niet”, zegt Taylor. “Zij zien niet hoe het eraan toegaat in de top van het voetbal. Ik heb Brian gesteund in zijn keuze toen hij liet blijken dat hij echt wilde gaan.”

‘Zie de overstap van Brobbey naar RB Leipzig niet als een slechte keuze’

“Ik had veel contact met hem en wist ook eerder dat Brian weer zou terugkeren. Ik was blij dat hij terugkwam. Het is in Duitsland niet gegaan hoe hij wilde. Soms pakken keuzes goed uit en soms slecht. Brian heeft daar veel van geleerd, wordt er weer beter van, dus ik zie zijn overstap achteraf niet als een slechte keuze”, aldus de middenvelder tot slot.

Volgend seizoen zal Brobbey vaste eerste spits van Ajax 1 zijn

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
174+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie