Tannane liep PSV-doorbraak mis: “Stekker ging er af en toe uit”

Foto: Tannane liep PSV-doorbraak mis: “Stekker ging er af en toe uit”

Oussama Tannane staat bekend als een ‘lastige jongen’ in de voetbalwereld. De middenvelder is dit seizoen één van de smaakmakers bij NEC. Hoewel de kwaliteiten van de spelmaker buiten kijf staan, is een transfer naar een topclub er nooit van gekomen. Rini de Groot, hoofdscout van de PSV-jeugopleiding, vindt het jammer dat Tannane nooit is doorgebroken bij PSV.

Explosieve Tannane

In gesprek met het Eindhovens Dagblad stelt De Groot dat dit vooral met het karakter van de spelmaker had te maken. “Die stekker ging er af en toe uit. Destijds ook al en dat was enorm zonde. Ik denk dat hij op basis van pure voetbalkwaliteiten zeker met de lichting van Memphis (Depay, red.) en Jürgen (Locadia, red.) mee naar het eerste had gekund. Helaas is het anders gelopen.”

Dat het niet gelukt is zag De Groot wel een beetje aankomen. “Je zag dat er bij zijn nieuwe clubs ook problemen ontstonden met hem, dus de beslissing van PSV was onvermijdelijk. De vlam kan er bij hem inschieten, zonder dat iemand er controle op krijgt.”

Liefhebber Tannane

Toch vindt De Groot het nog altijd spijtig dat Tannane het eerste elftal van PSV niet heeft weten te halen. “Oussama kon echt vreselijk goed voetballen. Ik heb hem vanuit FC Utrecht naar Eindhoven kunnen halen en vond het een hartstikke leuke gozer. Je kon hem bij wijze van spreken midden in de nacht bellen om te komen trainen. Een enorme liefhebber. Zo jammer, want als je hem goed kent, gun je hem het allerbeste. Destijds weet ik nog dat hij en zijn familie buiten het veld prima op ons overkwamen, daar lag het allemaal niet aan.”

Denk jij dat Tannane goed genoeg is voor een topclub?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
225+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie