EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Talkshow-dreun voor Vandaag Inside Oranje’

Foto: ‘Talkshow-dreun voor Vandaag Inside Oranje’

Vandaag Inside Oranje scoort niet zo goed als de voorgaande editie en ook minder als Studio Fußball. Bij RTL Boulevard denkt men wel te weten waarom dat komt. Volgens Boulevard-presentator Luuk Ikink heeft dat te maken met de locatie waarop het programma wordt uitgezonden. Ikink zegt dan ook meer te kunnen genieten van Studio Fußball, dat wel op locatie zit.

Vandaag Inside Oranje slaat plank mis met studio-uitzendingen

In de Boulevard Podcast zegt Ikink graag naar het programma van de NOS te kijken. “Ik rijd er elke dag langs, mooie locatie. Ik vind het ook leuk om naar te kijken. Je ziet toch even een droneshot van het gebouwtje. Het ziet er toch even net iets anders uit.”

De presentator vindt dat de sfeer juist bij Vandaag Inside Oranje ontbreekt, dat vanuit de studio de uitzendingen maakt. “Ja, wat grappig is, is dat ze nu bij VI, waar ze toch redelijk kritisch waren op Eva Jinek, ook zeggen: ‘Ja, wij hadden eigenlijk toch ook wel op locatie gewild’.” Ikink constateert dat het programma nu minder leuk is om naar te kijken dan de vorige keren. “Ik vind ook dat toen zij in Noordwijk zaten, het echt iets hebben. Dat ze dan de krantjes gingen lezen, dat zag je op dat terras, in de zee, en je zag die mensen even in een andere locatie. Het had echt meerwaarde.”

Vandaag Inside Oranje mist toegevoegde waarde

Mediakenner Rob Goossens is het daar volledig mee eens. “Ja, je voelde dat ze ook echt helemaal in dat programma zaten. Zij leefden op dat moment dat programma. En nu, ook omdat ze het natuurlijk elke dag doen, het is meer werk geworden. Johan, die rijdt naar Hilversum om te gaan werken en rijdt daarna terug naar Grolloo. En René hetzelfde, Wilfred hetzelfde.” Goossens noemt het dan ook een gemiste kans. “Wat dat betreft, zeker voor dit programma, zeker tijdens een toernooi… Want ik zou niet per se met het programma echt op een andere locatie gaan zitten. Maar tijdens zo’n toernooi had ik het inderdaad wel gedaan, omdat het gewoon echt toegevoegde waarde heeft.”

Goossens stelt dat Vandaag Inside Oranje daardoor ook minder kijkers trekt. “Het scoort gewoon minder goed dan vorige edities. En uiteindelijk, als het gevoel anders is, omdat zij in zo’n Hilversumse studio zitten, dat gevoel, je krijgt dat thuis sowieso mee en het is gewoon minder gezellig om mee te kijken.” Uit de kijkcijfers van Stichting Kijkonderzoek blijkt ook dat Studio Fußball na de EK-wedstrijden beter scoort dan Vandaag Inside-Oranje.

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Naar welk programma kijk jij liever?

  • Studio Fußball
  • Vandaag Inside Oranje
2347+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie