Supportersvereniging Ajax wil in gesprek met Halsema: “Tegen generieke maatregelen”

Foto: Supportersvereniging Ajax wil in gesprek met Halsema: “Tegen generieke maatregelen”

De Supportersvereniging van Ajax wil in gesprek gaan met Femke Halsema. Zij zijn het niet eens met uitlatingen van de burgemeester van Amsterdam in het programma Nieuwsuur. Halsema stelt dat er harde maatregelen getroffen moeten worden na de wanorde die de harde kern zondag veroorzaakte.

Halsema stuurt aan op stevige maatregelen na rellen

“Het is beschamend wat er zondag is gebeurd”, zei Halsema maandagavond bij Nieuwsuur. “Naast één-op-één fouilleren en netten ophangen moeten er ook stadionverboden uitgedeeld worden, desnoods levenslang. Desnoods kan ik dat afdwingen. Wat ik ook vind dat moet gebeuren, al moet de club dat in de eerste instantie doen, is het leeghouden van vakken. Als er zó veel wangedrag is, bij één groep hooligans… Dat is niet voor het eerst.”

“Nul incidenten geweest”

Fabian Nagtzaam, de voorzitter van de Supportersvereniging Ajax, reageert bij Trouw op de uitlatingen van Halsema. “We willen daarover heel graag in gesprek met de burgemeester. Ik wil dan naar haar argumenten luisteren. Ik snap dat het politieapparaat onder druk staat, maar om dan hele vakken leeg te laten, gaat te ver. Het individu misdraagt zich, de grote meerderheid niet. Bij Ajax zijn het afgelopen seizoen nul incidenten geweest. Sinds april waren er 49 wedstrijden gestaakt, maar nul bij Ajax. We hebben alle begrip voor de beeldvorming door de excessen van zondag, maar laten we alsjeblieft teruggaan naar de ratio.”

Nagtzaam vindt niet dat er een grote groepering moet worden aangepakt met nieuwe maatregelen. “Pak het individu aan dat het verstiert en zorg dat je stringent handhaaft in stadions. Ik weet niet of dat nu overal gebeurt. Het gaat om een stel individuen die moeten worden aangepakt. We zijn tegen generieke maatregelen.” 

Eens met de punten van Halsema?

  • Zeker wel
  • Nee, echt niet
633+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie