‘Supertalent wel, Wieffer niet in Oranje-basis’

Foto: ‘Supertalent wel, Wieffer niet in Oranje-basis’

In zijn column in De Telegraaf pleit Rafael van der Vaart nadrukkelijk voor een Oranje-basisplek voor Xavi Simons, die hij ‘een uitzonderlijke speler in wording noemt’. Daartegenover staat weer dat de oud-international het wat te vroeg vindt om Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer in de opstelling te posteren…

‘Uitzonderlijke speler Xavi Simons in Oranje-opstelling’

“Wat we bij Nederland, dat vooral een absolute top-defensie heeft, op dit moment missen is een echt uitzonderlijke speler”, stelt ‘Raffie‘. “Ik denk dat Xavi Simons die potentie heeft en die speler kan worden. Er wordt soms wat lacherig over gedaan als ik dat zeg, omdat hij 19 jaar is en nog niet toe zou zijn aan een belangrijke rol in Oranje. Maar moeten we hem dan twee jaar op de bank houden? Juist nu moet je hem die ervaring geven, daar gaan we later profijt van hebben.”

Van der Vaart ziet nog wel ‘honderd dingen die beter kunnen’… “Maar ik kijk naar potentie. Ik zie bij Simons wereldklasse. Het talent dat hij bezit en dat straks nog meer komt bovendrijven, hebben we heel lang niet gehad bij Oranje. Dat moeten we koesteren.”

‘Wieffer gaat niet naar Real of Barça’

Daar voegt hij aan toe: “Ik weet dat er veel kenners zijn die vinden dat Mats Wieffer al moet gaan spelen, maar dat vind ik veel te vroeg. Daarnaast zie ik niet dat een speler als Wieffer, die het bij Feyenoord hartstikke goed doet hoor, naar een club als Real Madrid of Barcelona kan over een paar jaar. Simons wél. En daarom moet je hem laten spelen.”

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
823+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie