EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Strafschopexpert slaat alarm: “Willen het in Nederland niet horen”

Foto: Strafschopexpert slaat alarm: “Willen het in Nederland niet horen”

Maandagavond werd de eerste strafschoppenserie een feit op het EK. Na verlenging waren Portugal en Slovenie nog in evenwicht, waardoor strafschoppen de beslissingen moesten brengen. Portugal won eenvoudig omdat Slovenië drie keer achter elkaar faalde vanaf elf meter. Volgens strafschoppenspecialist Gyuri Vergouw vergen strafschoppen de nodige aandacht om er optimaal van te kunnen profiteren.

Strafschopexpert Vergouw pleit voor trainen op strafschoppen

“Strafschoppen zijn altijd een thema, maar dat zijn corners en vrije trappen ook”, vertelde Koeman voorafgaand aan het EK, die denkt dat strafschoppen niet trainbaar zijn. “Ik ben er nog steeds van overtuigd dat je strafschoppen niet helemaal kunt trainen met de hulp van psychologen. Het gaat om het moment. Dat kun je niet trainen.”

Vergouw vertelt tegenover de NOS dat strafschoppen juist meer aandacht moeten krijgen. “Een strafschop is naar mijn mening absoluut te trainen. Ze willen het hier in Nederland alleen niet horen. Ze geloven er niet in omdat men al jarenlang roept dat het een loterij is. Maar dat is in mijn ogen niet zo. Men roept dat vooral om maar de druk bij die spelers weg te halen.”

Geen gehoor van oud-bondscoaches Oranje

Vergouw vertelt dat men juist vaak onnodig de druk erop legt. “Echter, juist doordat men roept dat het een loterij is, voert men de druk op de spelers op. Als je vooraf al weet dat de kans groot is dat je gaat missen, gaat dat waarschijnlijk ook gebeuren. Als je weet dat je erop kan trainen en dan veel minder mist, voel je je zekerder, toch? We laten het echt op dit punt liggen.” Vergouw zegt zijn diensten te hebben aangeboden bij diverse bondcoaches. “Maar van Frank Rijkaard, Marco van Basten, Dick Advocaat, Louis van Gaal en ook Ronald Koeman heb ik nooit een reactie mogen ontvangen.”

Zijn strafschoppen te trainen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie