Steun voor Van Seumeren na kleedkamerruzie: ‘Hij had wel de goede te pakken’

Foto: Steun voor Van Seumeren na kleedkamerruzie: ‘Hij had wel de goede te pakken’

Frans van Seumeren was zijn emoties vorige week niet de baas na afloop van de 1-2 nederlaag van zijn FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles. De miljoeneninvesteerder stormde de kleedkamer in, wat escaleerde tot een fysieke confrontatie met Sean Klaiber.

Du Chatinier snapt woede Van Seumeren: ‘Vind je het gek?’

Ton du Chatinier, oud-trainer van FC Utrecht, begrijpt de frustratie van Van Seumeren wel. In De Telegraaf reageert Du Chatinier: “Ik vind het typisch Nederlands dat er zo’n punt wordt gemaakt van wat Van Seumeren heeft gedaan. Toen ik bij de club vertrok, had hij er al 41 miljoen in zitten en dat is al meer dan tien jaar geleden. Vind je het gek dat die man eens een keer de kleedkamer in komt gedenderd?”

“Hij ziet veel te weinig terug van zijn geld”, vervolgt Du Chatinier. “En dan pakt hij er eens een bij zijn kladden, die het nodig vond om een weerwoord te geven. Dat deed Theo Aalbers in onze tijd ook. En Frans had nog de goede te pakken ook, want hij (Klaiber, red.) pakte de slechtste speler van de laatste tijd aan, en ook nog een van de ervaren jongens. Het is wel typisch Nederlands dat hier dan weer moeilijk over wordt gedaan. Als je tegenwoordig een scheet laat, heb je de Partij tegen de Scheten op je dak. Zo is het klimaat in Nederland.”

‘Het kan de spelers van FC Utrecht allemaal niks schelen’

Het binnenhalen van Klaiber was in de ogen van Du Chatinier sowieso al een fout. “Eén van de dingen die ik altijd heb geleerd, is dat je nooit spelers moet terughalen. Dat is niet verstandig, want ze komen nooit meer zo goed terug als ze waren. Het gaat bij FC Utrecht altijd over buitenkansjes, maar het is veel belangrijker wat voor mentaliteit je in een selectie hebt zitten. FC Utrecht heeft in deze selectie spelers die de club al zijn vergeten als ze het verkeersplein Oudenrijn oprijden. Het kan ze allemaal niks schelen. Ik ben niet iemand die zegt dat vroeger alles beter was, maar wij knokten wel voor de club. Zelfs in de kleedkamer met elkaar, en daar werd nooit een probleem van gemaakt.”

Tot slot spreekt Du Chatinier de hoop uit dat het tij nog gekeerd gaat worden bij Utrecht. “Wat ze in Utrecht niet beseffen, is dat zonder Frans de club nu ergens in de contreien van ADO Den Haag of NAC Breda had vertoefd of zelfs niet eens meer had bestaan. Die man heeft de club gered en die spelers mogen wel eens wat meer laten zien voor het mooie salaris dat ze krijgen. En dat begint met een goede instelling en de agressiviteit op het veld die de mensen in Utrecht willen zien.”

Eens met Du Chatinier?

  • Ja
  • Nee
884+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:09
0+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
30+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
59+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
45+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
440+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
94+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
33+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
220+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
483+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
113+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
153+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
44+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
282+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
305+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
175+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
32+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
30+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
176+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
99+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie