Steun voor Derksen: ‘Gewone TV en kranten zijn schuldig’

Foto: Steun voor Derksen: ‘Gewone TV en kranten zijn schuldig’

Johan Derksen heeft steun gekregen van Dominee Gremdaat. In het programma HLF8 liet Gremdaat weten dat niet Derksen het probleem is, maar de figuren en de media die zin hebben in extreme uitvergroting en mensen die zin hebben in het misverstand.

Gremdaat ging in op de discussies rondom het ‘kaarsenverhaal’ van Derksen, wat ter sprake kwam bij het programma Vandaag Inside. “Het zijn niet de social media die de verontwaardiging aanwakkeren, maar de gewone tv-programma’s en de gewone kranten.” Daarbij liet Gremdaat weten dat verhalen snel uit hun verband worden gerukt. “Van Volkskrant tot Algemeen Dagblad, van Op1 tot Jinek. Zin om verontwaardigd te worden, zin om van een mug een olifant te maken. Zin in sensatie! Niet Johan Derksen is het probleem, maar de figuren en de media die zin hebben een extreme uitvergroting, die zin hebben in oorlog, die zin hebben in het misverstand. Zoals je ook mensen hebben die zin hebben om gekwetst te raken, en dan zoeken ze wel naar een aanleiding.”

Ouderwets relativeren

De Dominee vindt de hele discussie dan ook volkomen overtrokken en zegt dat men veel meer moet relativeren. “Ja, dames en heren, veel mensen hadden de afgelopen week zin om verontwaardigd te worden, maar de meerderheid in Nederland zal het allemaal een worst wezen. Misschien is het weleens leuk om de komende week van een olifant een mug te maken, of een hele vredelievende vlinder. Even kalmeren, even geen olie op het vuur, even ouderwets relativeren.”

TIP: Wedden op voetbalduels? Pak €250 bonus bij Circus!

Wordt Derksen inderdaad te hard aangepakt?

  • Ja
  • Nee
226+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie