EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Stengs: “Ik kreeg een belletje, hij vroeg of ik het zag zitten”

Foto: Stengs: “Ik kreeg een belletje, hij vroeg of ik het zag zitten”

Calvin Stengs koos vorig jaar zomer voor Feyenoord en heeft er nu dus één seizoen opzitten. De middenvelder kende een voetbaljaar met ups en downs, zo vertelt hij zelf voor de camera bij Feyenoord ONE.

Calvin Stengs blikt terug op zijn debuutseizoen bij Feyenoord

“Ik had nog wel een trage start denk ik. Ik vind dat zelf ook dat ik wat matig begon. Eigenlijk naarmate de tijd vorderde ging het steeds beter. Daar ben ik blij om”, vertelt Stengs met mixed feelings. In 43 optredens kwam Stengs tot 8 goals en 18 assists. “Ik vind dat het goed is gegaan. We hebben te veel punten weggegeven, ook in het punt. Fortuna en Sparta uit, dat zijn hele dure punten geweest. Dat is aan het begin van het seizoen. Je denkt, we kunnen het rechttrekken, maar dat zijn wel punten die heel zuur zijn geweest.” Feyenoord werd tweede achter PSV maar won wel de KNVB Beker.

Een jaar geleden nam Arne Slot contact op met Stengs. “Ik kreeg een belletje, en hij vroeg of ik het zag zitten. Eigenlijk heb ik daar niet heel lang over na hoeven denken. Als je zag hoe Feyenoord er voor stond, voordat hij kwam en toen hij kwam zie je echt verbetering. Het seizoen ervoor kampioen worden. Direct Champions League voetballen. Hij hoefde niet heel veel argumenten te brengen voor mij om naar Feyenoord te komen. Het zijn ook kleine dingen op persoonlijk vlak. Creativiteit om te brengen in het team. Hij zag daar een mooie rol voor mij in. Uiteindelijk samen met mijn kleine en mijn vriendin het vliegtuig ingestapt naar Rotterdam.”

Denk jij dat Stengs deze zomer weer gaat vertrekken?

  • Ja
  • Nee
203+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie