STEM op de RECHTSBACK | SN Team van het Seizoen

Foto: STEM op de RECHTSBACK | SN Team van het Seizoen

De stembussen zijn officieel geopend voor het SoccerNews.nl Team van het Seizoen 2022-2023. We zijn gekomen bij ronde twee: de rechtsback. Want welke rechtervleugelverdediger was de beste in de Eredivisie dit jaar?

Rechtsback SN Team van het Seizoen: Brenet, Van Ewijk, Sugawara of Geertruida?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan via dit artikel, maar ook via InstagramTikTokFacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen! Ga via deze link naar het overzichtsartikel van waaruit je op alle posities kan stemmen.

Joshua Brenet (FC Twente)

FC Twente presteerde uitstekend en maakte het bijna de top lastig in de strijd om de landstitel. Uiteindelijk haakte de Enschedese club af, maar dat ligt niet aan Joshua Brenet. De rechtsback rukte regelmatig op langs de Enschedese flank en is uiterst doelgericht. Hij kwam daardoor tot liefst 7 doelpunten en 4 assists. Daarnaast was hij ook medeverantwoordelijk voor de defensieve zekerheid van Twente. De club had de minste tegentreffers van de Eredivisie. De voormalig PSV’er gaat nu met Twente de play-offs in voor Europees voetbal. De drievoudig landskampioen en tweevoudig Johan Cruijff Schaal-winnaar zag zijn seizoen al bekroond worden met een SN Team van het Seizoen-nominatie. Wordt het nog meer?

Milan van Ewijk (sc Heerenveen)

Bij het wisselend presterende sc Heerenveen was er één lichtpunt: Milan van Ewijk. De 21-jarige rechtervleugelverdediger stond vooral de laatste weken in de picture vanwege zijn dwingende spel. In 34 wedstrijden scoorde Van Ewijk 6 keer en gaf hij 1 assist. De geboren Amsterdammer gaat tegen Brenet strijden in de play-offs voor Conference League-voetbal. Hij strijdt ook met diezelfde Brenet om een plekje op rechtsback in het SN Team van het Seizoen.

Yukinari Sugawara (AZ)

Maar dat is niet alles. Er zijn nog twee genomineerden, te beginnen met Yukinari Sugawara. De 22-jarige Japanner is al een paar jaar een betrouwbare speler van AZ. In Alkmaar zijn ze maar wat blij met de rappe Sugawara, die een uitstekende voorzet in de benen heeft. Yuki leverde 8 assists en 3 doelpunten in 31 wedstrijden. Het lijkt misschien tijd voor hem om hogerop te kijken. Dan kan AZ ook nog wat vangen. De Japanner heeft een doorlopend contract en vertegenwoordigt een aardige transferwaarde. Neemt Sugawara afscheid met een ereprijs?

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Dan moet hij ook zien af te rekenen met de lieveling van Rotterdam-Zuid: Lutsharel Geertruida. De 22-jarige Feyenoorder is misschien geen rasrechtsback, maar kwam daar wel uiterst goed voor de dag in het kampioenselftal van trainer Arne Slot. En als de nood aan de man is doet hij het bijna nog beter als rechtercentrale verdediger. Luts haalde Oranje en gaat het misschien wel Denzel Dumfries lastig maken voor een basisplaats. En anders moeten de centrale verdedigers van Oranje vrezen. Geertruida blijft zich ontwikkelen en noteerde dit seizoen 3 doelpunten en 2 assists. Wel wat minder dan zijn concurrentie voor het SN Team van het Seizoen. Gun jij Geertruida een plekje?

SN Team van het Seizoen: wie staat rechtsback?

  • Joshua Brenet (FC Twente)
  • Milan van Ewijk (sc Heerenveen)
  • Yukinari Sugawara (AZ)
  • Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
1979+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie