STEM op de RECHTERCENTRALE VERDEDIGER | SN Team van het Seizoen

Foto: STEM op de RECHTERCENTRALE VERDEDIGER | SN Team van het Seizoen

De stembussen zijn officieel geopend voor het SoccerNews.nl Team van het Seizoen 2022-2023. We gaan nu stemmen voor de rechtercentrale verdediger. Want wie van de onderste vier was de beste in de Eredivisie dit jaar?

Rechtercentrale verdediger SN Team van het Seizoen: Trauner, Mbuyamba, Timber of Beukema?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan via dit artikel, maar ook via InstagramTikTokFacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen! Ga via deze link naar het overzichtsartikel van waaruit je op alle posities kan stemmen.

Gernot Trauner (Feyenoord)

Gernot Trauner was de Oostenrijkse rots in de Feyenoord-branding. Geruisloos heeft de sterke verdediger en dito kopper zich in het basiselftal van de kampioensploeg gewerkt. De 31-jarige Trauner is bijna niet op een foutje te betrappen en haalt altijd wel een 7. De man heeft de bijnaam apotheker gekregen vanwege het verschil tussen hem buiten en binnen het veld en zijn mooie bril en pleister op zijn neus. Trauner had misschien zelf wat betere medicijnen kunnen voorschrijven want hij kampte wel met blessureleed. Daardoor kwam hij tot maar 19 wedstrijden in de Eredivisie. Wel was hij daarin feilloos en vanwege het gebrek aan concurrentie op deze positie kreeg hij een nominatie te pakken. Op weg naar meer?

Xavier Mbuyamba (FC Volendam)

De concurrentie is binnen de vier keuzemogelijkheden wel sterk. Zoals met deze opvallende Xavier Mbuyamba. Een bijzondere speler, die bij het sukkelende FC Volendam bovenkwam drijven. Hij heeft uitstekende verdedigende statistieken en scoorde als centrale verdediger ook liefst 5 keer (1 assist). De 22-jarige Mbuyamba werd geboren in Maastricht en kwam via MVV terecht bij FC Barcelona en Chelsea (ja, je leest het goed). FC Volendam kocht hem vijf voor twaalf uur middernacht bij de transferdeadline afgelopen zomer. Misschien wel de beste last-minute-deal ooit. Mbuyamba is na een voor hem geweldig seizoen opeens heel veel waard en nog meer als hij het schopt tot het SN Team van het Seizoen.

Jurriën Timber (Ajax)

Van Jurriën Timber kunnen we ook wel een transferactie verwachten. De rechtercentrale verdediger van Ajax was vorig jaar al dicht bij een overgang naar het buitenland, maar na een dramajaar van de Amsterdammers lijkt hij graag de stap te maken. Bij het Nederlands elftal ontwikkelde Timber zich door en bij Ajax ontsprong hij de malaise. Natuurlijk maakte hij ook af en toe een Amsterdams slippertje, maar overall deed Timber het keurig en maakte hij duidelijk dat hij klaar is bij Ajax. Voetballend dan, zo laten zijn 93 procent passnauwkeurigheid, 2 doelpunten en 2 assists zien. Verdedigend kan hij met 73 procent geslaagde tackles bijvoorbeeld nog wel wat leren, maar verdedigen leren ze liever niet bij Ajax. Het zal deze zomer nog veel over Timber gaan, zeker als hij uitverkozen wordt tot het SN Team van het Seizoen.

Sam Beukema (AZ)

In zijn tweede seizoen bij AZ speelde de 24-jarige Sam Beukema zich in de basis centraal achterin. De sterke verdediger met goede kopkrachten, ruim de helft van zijn uitverdedigen doet hij met het hoofd. Beukema moet nog werken aan zijn tackles (59 procent geslaagd), maar is op passgebied uitstekend (88 procent). Ook scoorde hij 2 keer en zorgt hij voor rust achterin bij AZ, naast de wat druistigere Pantzelis Hatzidiakos. Beukema gooit de beuk erin en dat kunnen we achterin wel gebruiken, of niet?

SN Team van het Seizoen: wie staat rechtscentraal in de verdediging?

  • Gernot Trauner (Feyenoord)
  • Xavier Mbuyamba (FC Volendam)
  • Jurriën Timber (Ajax)
  • Sam Beukema (AZ)
1738+ Votes


Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
19+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
27+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
10+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
82+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
55+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
147+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
238+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
794+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
274+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
59+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
97+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
275+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
213+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
141+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
247+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
482+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
34+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
25+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie