Steijn haalt hard uit naar Mannsverk

Foto: Steijn haalt hard uit naar Mannsverk

Maurice Steijn is voorlopig ontevreden over de manier waarop Sivert Mannsverk zich bij Ajax laat zien. Het heeft ervoor gezorgd dat de middenvelder tegen Olympique Marseille op de reservebank moet plaatsnemen.

Kritiek Steijn op tegenvallende Manssverk

Na het vertrek van Edson Álvarez ging Sven Mislintat op zoek naar een directe vervanger. De Duitser kwam uit in Noorwegen. Mannsverk speelde alweer twee seizoenen bij Molde FK en was bij die club uitgegroeid tot een bepalende speler, waardoor Mislintat verwachtte dat de Scandinaviër bij Ajax eveneens kon slagen.

De Amsterdammers legden vervolgens 6 miljoen euro neer om het talent te contracteren. Sinds eind augustus traint de voetballer bij Ajax mee, maar vooralsnog wist hij weinig indruk achter te laten. Steijn gaf hem in de uitwedstrijd tegen FC Twente een basisplaats, waarbij hij enkele keren hopeloos in de fout ging.

Het zorgde er mede voor dat Steijn donderdagavond zijn concurrent Kenneth Taylor in de basis zette. “We hebben veel van hem gezien. Hij heeft ook een paar keer getraind”, stelt de oefenmeester tegenover Veronica. “Vorige keer ging het ook tussen hem en Taylor. Er was toen grote twijfel. Mannsverk heeft het gewoon niet goed gedaan en we kennen de kwaliteiten van Taylor.”

Rensch op reservebank, Gaaei erin

Ook Devyne Rensch moet op de reservebank plaatsnemen. Op zijn positie begint tegen de Fransen Anton Gaaei, waarover de hoofdtrainer zeer tevreden lijkt te zijn. “Rensch had tegen FC Twente ook wat fysieke problemen. We spelen drie wedstrijden in zeven dagen en Anton heeft het goed gedaan.”

Is Mannsverk goed genoeg voor Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
1909+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie