Stam verklaart: “Donny kon zijn ei niet kwijt”

Foto: Stam verklaart: “Donny kon zijn ei niet kwijt”

Manchester United heeft gefaald in de aanpak rond Donny van de Beek. Volgens Jaap Stam heeft diens oude club geen situatie gecreëerd waarin de middenvelder zich heeft kunnen etaleren.

Van de Beek is maandagavond verhuurd aan Everton, nadat hij anderhalf jaar veelvuldig op de bank zat bij United. Stam laat aan De Telegraaf weten: “Met zijn kwaliteiten paste Donny perfect bij Ajax en de Eredivisie. Maar Donny kon zijn ei niet kwijt in de manier waarop United speelt. Hopelijk pakt hij bij Everton z’n spel weer op.”

Stam vindt dat United voldoende ruimte had om Van de Beek speeltijd te gunnen. “En United zou er echt niet minder van gaan spelen dan nu het geval was. De trainer moest de keus durven maken om hem als één van de twee verdedigende middenvelders op te stellen zodat hij kon helpen in de opbouw en hoger kon spelen. Bijvoorbeeld naast Scott McTominay en Bruno Fernandes daarvoor.”

“Donny werkt hard, loopt veel en is daarnaast goed aan de bal. Je kan met hem variëren. Hij kan helpen in de opbouw van achteruit en heeft de inhoud om van box-to-box te spelen. Alleen werd hem zo’n rol niet gegund”, vervolgt Stam. “Het ontbreken van een filosofie of van een trainer die maar wat aanmoddert en geen idee heeft, zijn het probleem daar. Ook voor Van de Beek, want die heeft heus de kwaliteiten om op termijn alsnog te slagen bij Manchester United.”

Wint Everton van Brentford? De odd is 2.05!

Gaat Van de Beek alsnog slagen bij United?

  • Ja
  • Nee
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie