Spelers en supporters Real Madrid komen met fraaie steunbetuiging voor Vinícius

Foto: Spelers en supporters Real Madrid komen met fraaie steunbetuiging voor Vinícius

De spelers van Real Madrid hebben zich volledig achter ploeggenoot Vinícius Júnior geschaard, en betuigden woensdagavond hun steun. De Braziliaanse aanvaller werd zondag racistisch bejegend op bezoek bij Valencia.

Vinícius was wéér slachtoffer van racisme

Woensdag treedt Real in het Santiago Bernabéu aan tegen Rayo Vallecano, overigens zonder Vinícius in de gelederen. De spelers van De Koninklijke droegen bij het betreden van het veld een shirt met de naam en het rugnummer van hun teammaat. “Vandaag zijn we allemaal nummer 20”, schreef de Spaanse grootmacht op de social media-kanalen, verwijzend naar het rugnummer van Vinícius.

Genoeg is genoeg

Daarnaast steunde ook het thuispubliek de Braziliaanse sterspeler. Zo toonden de supporters een groot spandoek met de test:  ‘Vinícius is van ons allemaal. Genoeg is genoeg’. Daarnaast klonk er in de twintigste minuut een staande ovatie.

Vinícius werd zondag van het veld gestuurd, nadat hij tegenstander Hugo Duro een tik in het gezicht had gegeven. Het RFEF-competitiecomité besloot de dribbelaar echter niet te schorsen, omdat Vinícius daarvoor constant racistisch was bejegend door de fans van Valencia. Zo toonde men begrip dat de frustraties bij de Zuid-Amerikaan waren opgelopen. Dit seizoen is Vinícius bij het uitpubliek vaker slachtoffer van racistische scheldkanonnades.

Wint Real dit met 3-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie