Sparta ruikt kansen in derby: “Feyenoord is nog zoekende”

Foto: Sparta ruikt kansen in derby: “Feyenoord is nog zoekende”

Aankomend weekend komt Feyenoord op bezoek bij Sparta, op Het Kasteel. Hoewel de gasten natuurlijk de favoriet zijn, ruikt men in Spangen zeker kansen. Op de openingsspeelronde speelde Feyenoord immers slechts gelijk, thuis tegen Fortuna Sittard (0-0).

Kasteelheren gaan voor stunt tegen ‘grote broer’

“Wij hebben laten zien dat wij een lastige ploeg zijn om te verslaan”, blikt trainer Jeroen Rijsdijk van Sparta vooruit met RTV Rijnmond. “Dat bewezen we in de voorbereiding maar ook in de eerste wedstrijd. Kijk, de kans om een topwedstrijd te winnen is lastig, maar je moet er altijd vertrouwen in hebben. Het is in het verleden weleens gebeurd, maar het gebeurt niet elk jaar. Recent topduels zijn net de verkeerde opgevallen, maar we kunnen het niveau aantikken. We wonnen van AZ en FC Twente, een punt tegen PSV. Dus het kan.”

Al weet Rijsdijk dat het zeker geen makkie wordt. “Feyenoord is natuurlijk een goede ploeg, vorig seizoen werden ze niet voor niets kampioen. Ze zijn fit, tactisch heel flexibel. En dat team hebben ze nog steeds staan, al zijn ze door wat wijzigingen nog logisch zoekende naar de basis elf. Dat biedt voor ons kans, als zij nog niet helemaal zeker zijn van hoe ze het echt willen doen. Al maakt dat het ook lastig voor ons om ons precies voor te bereiden. We moeten rekening houden met meerdere scenario’s.”

Rotterdam heeft er zin in

Al wekenlang is de wedstrijd uitverkocht, heel Rotterdam kijkt uit naar de burenruzie. “We gaan het dan merken hoe erg deze wedstrijd leeft. Maar ook deze week als ik in de stad was merkte ik het al. Het is logisch dat iedereen met dit duel bezig is. Vrienden vragen om meer kaartjes dan bij andere wedstrijden. En de wedstrijd is al weken uitverkocht, dus bij dezen: niet meer bellen, haha”, aldus Rijsdijk tot slot.

Wat gaat het worden?

  • Winst Sparta
  • Gelijkspel
  • Winst Feyenoord
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie