Sparta neemt al afscheid van Rekik en heeft opvolger snel binnen

Foto: Sparta neemt al afscheid van Rekik en heeft opvolger snel binnen

Omar Rekik heeft Sparta Rotterdam alweer na een half jaar verlaten. De van Arsenal gehuurde verdediger keert per direct terug naar Londen. Op Het Kasteel hebben ze inmiddels al een vervanger binnen.

Sparta haalde Rekik afgelopen zomer op huurbasis naar Rotterdam-West. Dat het broertje van Karim zich niet in de basis knokte was geen hele grote verrassing, aangezien het verdedigingsduo Bart Vriends-Adil Auassar sterk presteerde. Rekik kwam zes keer als invaller binnen de lijnen, in totaal voor slechts voor dertig minuten speeltijd.

De verhuurtransfer leverde niet op wat men ervan gehoopt had, en dus keert Rekik al vervroegd terug naar Arsenal. Er zal gezocht worden naar een nieuwe club om tijdelijk onderdak te vinden. De 21-jarige Helmonder met Tunesische roots speelde eerder in de jeugdopleidingen van Feyenoord, Manchester City, PSV, Olympique Marseille, niet toevallig de clubs waar zijn broer toentertijd ook actief was. Zijn minuten bij Sparta waren de eerste op het hoogste niveau.

Opvolger

Sparta handelde razendsnel met het binnenhalen van een opvolger. De clubleiding kwam uit bij Rick Meissen, die overkomt van FC Utrecht. De 20-jarige centrumverdediger speelde in de Domstad 58 keer voor de beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Hij debuteerde vorig seizoen met een korte invalbeurt in het eerste elftal, maar verder perspectief op speelminuten was er niet. Bij Sparta hoopt Meissen nu op een kans in de Eredivisie.

Meer verwacht van Rekik?

  • Eigenlijk wel
  • Niet echt…
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie