Sparta maakt er drie tegen Fortuna

Sparta Rotterdam heeft op zaterdagavond op het eigen Kasteel gewonnen van Fortuna Sittard. De mannen van oefenmeester Maurice Steijn maakten voor eigen publiek drie doelpunten en kregen er eentje om de oren.

Na de aanstelling van trainer Julio Velázquez kwam de schwung erin bij Fortuna (zes competitiewedstrijden op rij ongeslagen) en ook in Rotterdam kwamen de Limburgers op voorsprong: in de negentiende minuut van het duel zette Tiijani Noslin de 0-1 op het scorebord met een vlammend schot. Halverwege de eerste helft werd het echter al weer gelijk, door een doelpunt (een rake kopbal) van Arno Verschueren.

De spelers van Fortuna raakten langzaam maar zeker ietwat geïrriteerd en begonnen meer en meer te klagen bij scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Dat zorgde weer voor irritatie bij de leidsman én bij Sparta-trainer Steijn, die zijn ogen niet kon geloven toen de Fortuna-spelers om een tweede gele kaart voor Bart Vriends vroegen. Burak Yilmaz deed hier overigens ‘vrolijk’ aan mee. Hij zorgde voor een kolderiek moment door na een struikelpartij te stoppen met voetballen. De Turk keek vragend naar Gözübüyük, maar de penalty waar hij recht op dacht te hebben bleef achterwege…

Strafschop

Als klap op de vuurpijl viel de 2-1 voor Sparta uit een strafschop, die overigens terecht was na een overtreding van Ximo Navarro op Koki Saito. Vito van Crooij ging achter de bal staan en schoot raak vanaf elf meter, zij het met het nodige geluk.

Fortuna mocht behoorlijk lang hopen op een gelijkspel, maar in de 83e minuut van de wedstrijd besliste Verschueren de wedstrijd door de 3-1 te maken. Daardoor staat Sparta voorlopig zesde (!) in de Eredivisie.

Scoreverloop: 0-1 (19′) T. Noslin, 1-1 (26′) A. Verschueren, 2-1 (54′) V. van Crooij, 3-1 (83′) A. Verschueren