Sparta geeft voorsprong weg tegen NEC

Foto: Sparta geeft voorsprong weg tegen NEC

Sparta Rotterdam leek op zaterdagavond over Ajax heen te gaan wippen. Een tijdlang stond het 0-1 voor de ploeg van trainer Maurice Steijn in het Gofferstadion tegen NEC Nijmegen, maar een tiental minuten voor het laatste fluitsignaal kwam de thuisploeg langszij.

Voor aanvang van het duel in Nijmegen kregen we te maken met een opvallende wissel: scheidsrechter Richard Martens was ziek en kon de wedstrijd niet in goede banen leiden. Hij werd daarom vervangen door Dennis Higler.

Van meet af aan was de confrontatie in de Goffert behoorlijk boeiend. Tobias Lauritsen kreeg een goede kans, maar kon het goalie Jasper Cillessen niet moeilijk maken. En aan de andere kant van het veld raakte Adil Auassar het aluminium. NEC had voor eigen publiek de overhand en er waren mogelijkheden voor Landry Nany Dimata en Mikkel Duelund, maar zij hadden het vizier niet op scherp staan.

Noodgedwongen wissels

Een tegenvaller voor Steijn was dat hij zijn beide centrumverdedigers naar de kant moest halen: Auassar én Bart Vriends moesten de strijd staken. Ook in de tweede helft had NEC daarom overwicht, maar de Nijmegenaren kwamen maar niet tot scoren. Dirk Proper had de 1-0 op zijn schoen, maar zijn inzet werd onschadelijk gemaakt door doelman Nick Olij. En vervolgens was het juist Sparta dat doel trof: Arno Verschueren kopte raak uit een corner van Vito van Crooij.

Een uitoverwinning was echter onterecht geweest en de 1-1 van Pedro Marques was daarom juist terecht. Hij werd aangespeeld door Philippe Sandler en maakte de verdiende gelijkmaker.

Scoreverloop: 0-1 (58′) A. Verschueren, 1-1 (80′) P. Marques

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie