Sparta blijft dromen van Europa

Foto: Sparta blijft dromen van Europa

Sparta Rotterdam blijft in de race voor een Europees ticket. In de play-offs werd na strafschoppen afgerekend met FC Utrecht, dat de 1-2 nederlaag van donderdagavond nog wel wist weg te poetsen (0-1).

Kasteelheren winnen na strafschoppen

Sparta dacht binnen tien minuten de goede uitgangspositie te versterken. In een kort tijdsbestek raakte de formatie van Maurice Steijn tweemaal de paal. Eerst raakte Younes Namli het aluminium met een indraaiende voorzet, waarna ook de kopbal van Tobias Lauritsen op die wijze niet tot doelpunt leidde. Ook moest doelman Vasilas Barkas moest in actie komen om Koki Saito van scoren af te houden.

De duizenden aanhangers op Het Kasteel zagen na deze momenten weinig spektakel van weerszijden. FC Utrecht móést scoren om in de race te blijven voor Europees voetbal, maar het elftal van Michael Silberbauer werd nauwelijks gevaarlijk. Topschutter Anastasios Douvikas mikte te hoog bij een spaarzame inzet van de Domstedelingen.

Afgekeurde Sparta-treffer

In de tweede helft mocht het Sparta-publiek kortstondig juichen. Vito van Crooij werkte van korte afstand de 1-0 binnen, maar de VAR concludeerde dat er in aanloop naar het doelpunt een overtreding werd gemaakt door Shurandy Sambo en dit besluit werd overgenomen door scheidsrechter Jochem Kamphuis. De brilstand keerde daardoor terug op het scorebord.

FC Utrecht had op dat moment nog ruim een half uur om op zoek te gaan naar de bevrijdende treffer. De bezoekers slaagden er lange tijd niet in om Sparta tot wankelen te brengen, maar vanuit het niets viel tien minuten voor tijd dan toch de 0-1. Uitgerekend oud-Spartaan Nick Viergever tikte bij de tweede paal raak.

Viergever sleepte een verlenging uit het vuur met zijn treffer. In de verlenging dreigde Hidde ter Avest de bal na een inzet van Joshua Kitolano in eigen doel te werken, maar op miraculeuze wijze eindigde de bal voor Sparta aan de verkeerde kant van de paal. Ook in de verlenging bleef de beslissing zodoende uit.

Strafschoppen

In de strafschoppenserie faalden Sparta en Utrecht niet bij de eerste drie pogingen. Na de misser van Luuk Brouwers kreeg Sparta-captain Adil Auassar bij 4-3 dé kans om de serie te beslissen, maar ook hij faalde. Bij 5-4 faalde Mike van der Hoorn echter namens Utrecht. .

Scoreverloop: 0-1 (80′) N. Viergever

Wie pakt het Europese ticket?

  • FC Twente
  • Sparta Rotterdam
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie