Spakenburg overleeft resterende negen minuten, scheidsrechter zakt in elkaar bij ander duel

Soccernews

In de Topklasse stonden zaterdag slechts twee wedstrijden op het programma. Het betreft een inhaalweekeinde en er hoefde niet veel ingehaald te worden. Het duel tussen Katwijk en Barendrecht werd gestaakt. Rijnsburgse Boys en Spakenburg moesten nog negen minuten spelen, waarin Spakenburg stand hield.

De wedstrijd werd op 24 september al uitgespeeld, maar door een fout in de administratie van de scheidsrechter kreeg Danny van den Meiracker in de 81ste minuut geen rode kaart, terwijl hij die wel had moeten krijgen. Van den Meiracker speelde de wedstrijd uit en Rijnsburgse Boys tekende, met succes, protest aan bij de KNVB. Daarom moesten er nog negen minuten gespeeld worden, bij een stand van 0-1 voor Spakenburg.

In de knotsgekke negen minuten was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Spakenburg, maar de ploeg hield stand. Rijnsburgse Boys kon geen grote kansen creëren en de gasten waren zelfs nog dichtbij 0-2. Het bleef echter bij 0-1, waardoor Spakenburg de koppositie overneemt van Rijnsburgse Boys.

De andere wedstrijd, tussen Katwijk en Barendrecht, is gestaakt bij de stand van 1-1. Scheidsrechter Harry van Beek werd van het veld gedragen, nadat hij in elkaar gezakt was op het veld. Wat er precies is gebeurd met de leidsman is vooralsnog onduidelijk. Ook de nieuwe speeldatum is nog niet zeker.