EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Southgate zelfbewust: “Ik weet dat de fans niet blij met me zijn”

Foto: Southgate zelfbewust: “Ik weet dat de fans niet blij met me zijn”

Gareth Southgate is zich ervan bewust dat hij niet bepaald populair is onder het Engelse volk. De bondscoach krijgt ook tijdens het moeizame EK bakken kritiek over zich heen. De keuzeheer doet echter een oproep om de spelers te blijven steunen.

Gareth Southgate krijgt een stortvloed aan kritiek vanuit Engeland

“Onze wereld is nu compleet anders en ik heb het gevoel dat ik het probleem ben”, trekt hij het boetekleed aan in gesprek met The Telegraph. “Ik moet de spelers zo veel mogelijk helpen. We hebben het plezier in het spelen voor Engeland teruggebracht en moeten nu uitkijken dat dit niet verdwijnt. Spelers vonden het de afgelopen zes, zeven jaar geweldig om voor Engeland te spelen. Dat moeten we zo houden. Als dat niet lukt, begrijp ik dat mensen mij daarvoor afrekenen. Maar het is cruciaal dat de fans achter de spelers blijven staan.”

Bekers gegooid

Na afloop van het laatste groepsduel, de teleurstellende 0-0 tegen Slovenië, gingen Southgate en de spelers richting de Engelse fans om ze te bedanken. Vervolgens werden er vele bekers zijn kant op gegooid. “Dat begrijp ik. De realiteit is dat ze niet blij met me zijn”, beseft hij. “Daar deins ik niet voor terug. Ik zal hiermee moeten omgaan. Ik zal er niet mee stoppen om mensen te bedanken voor hun steun tijdens wedstrijden, maar het zorgt wel voor problemen bij de groep.”

“Ik ga me er niet voor verstoppen”, vervolgde Southgate. “Ik moet mijn spelers de onbevreesdheid tonen die ik van ze eis op het veld. Daar zal ik dus mee doorgaan. Er staat veel op het spel en we proberen iets te doen wat nog nooit is gebeurd. We moeten dus laten zien dat we bereid zijn die uitdaging aan te gaan.”

Ondanks het magere spel eindigde Engeland wel als groepswinnaar. In de achtste finales treft het Slowakije, daarnaast staat de grootmacht in het gunstige gedeelte van het schema.

Gaat Southgate hier goed mee om?

  • Ja, verstandig
  • Niet per se
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie