Sneijder tipt Schreuder: ‘Ik zou hem voor de verdediging zetten en Bassey eruit’

Foto: Sneijder tipt Schreuder: ‘Ik zou hem voor de verdediging zetten en Bassey eruit’

Wesley Sneijder is van mening dat Ajax-trainer Alfred Schreuder Daley Blind gewoon weer in de basis moet zetten. Daarbij heeft de oud-international wel een opvallende rol in gedachten voor Blind. Sneijder ziet de routinier graag op de plek van Edson Álvarez, die voor de verdediging speelt.

Sneijder vindt dat Álvarez geen goede spelmaker is vanaf die positie. “Als je de bal vrij hebt, dan verwacht je van iemand die bij Ajax speelt dat hij de bal naar voren kan spelen”, zo oordeelt Sneijder aan tafel bij Veronica Offside. De Mexicaan is dan ook volgens Sneijder een dissonant in de Ajax-opbouw. “Je hebt Bassey die niet kan opbouwen, Timber die niet in goeden doen is en dan heb je ook nog eens geen controlerende middenvelder die wil opbouwen. Dan wordt het toch vrij lastig in de opbouw en kom je toch niet aan voetballen toe? Álvarez pakt veel ballen af, maar levert ze ook in.”

Calvin Bassey

Volgens Sneijder kan Schreuder dat probleem eenvoudig oplossen. “Blind kan in de opbouw heel belangrijk zijn. Verdedigend is het allemaal moeilijk, maar misschien zou een positie vlak voor de verdediging wel iets voor Blind kunnen zijn. Misschien kun je Álvarez dan wel een linie terughalen.” Ook Wim Kieft is niet over Bassey te spreken. “‘Over het algemeen kunnen de verdedigers bij Ajax goed kunnen voetballen. Dat is altijd een principe geweest. Ik vind hem een slechte verdediger én hij kan niet zo goed voetballen. Het is best lullig dat je niet goed kunt voetballen als je bij Ajax speelt.”

Sneijder stelt dat Schreuder moet overwegen om Bassey te passeren. “Je moet iemand hebben die wél de bal tussen de linies kan inspelen op een Berghuis. Ik zou hem misschien wel voor de verdediging zetten. Bassey eruit en Álvarez een linie terug. Verdedigen is het enige wat Álvarez kan. Een linie terug kan hij heel belangrijk zijn voor Ajax.”

De Oude Meerdijk

Eredivisie

12 november 2022

18:45

FC Emmen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 november 2022 18:44.

Waar moet Schreuder Blind neerzetten tegen Emmen?

  • Linksback
  • Verdedigende middenvelder
  • Centrale verdediger
  • Op de bank
2820+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie