Sneijder: “Ik geniet nog niet van Oranje”

Foto: Sneijder: “Ik geniet nog niet van Oranje”

Zestig minuten lang was het Nederlands elftal gisteren heer en meester tegen Polen op het EK, maar daarna kakte het allemaal een beetje in. Oranje won wél, met 2-1 door een late goal van Wout Weghorst, maar Wesley Sneijder zat niet bepaald te likkebaarden voor zijn televisie.

Wesley Sneijder: “Maar dat maakt ook helemaal niks uit”

“Ik kan niet echt zeggen dat ik genoten heb van het Nederlands elftal”, zegt de voormalige spelbepaler tegen ESPN. “Maar dat maakt ook helemaal niks uit. De eerste wedstrijd moet je gewoon winnen en dat hoeft helemaal niet goed te zijn. Ze hebben gewoon gedaan wat ze moeten doen.”

Sneijder heeft desondanks alle vertrouwen dat het nog beter wordt: “De spelers van wie je het meest verwacht, stonden er niet tegen Polen. Dat is niet erg. Het toernooi duurt hopelijk nog heel lang, dus ze moeten ook in het toernooi groeien. Ik hoop ook echt dat we ver komen. Voor ons allemaal, maar speciaal voor Ronald Koeman. Hij heeft me laten debuteren in het profvoetbal, dat blijft voor altijd bijzonder voor me.”

Wout Weghorst

De oud-speler van onder meer Real Madrid en Internazonionale wordt gevraagd een speler van de dag te noemen en gaat voor Wout Weghorst: “Dat is een kwaliteit hè (invallen en scoren, red.). We kunnen concluderen dat het geen toeval meer is. Maar nu moeten we niet ineens een discussie gaan starten dat Weghorst in de basis moet staan. Nee, hij geeft ook als hij maar vijf minuten krijgt maximaal gas. De tegenstander is moe aan het eind van de wedstrijd. Dat is zijn moment om toe te slaan. Hij heeft bewezen dat dit zijn kracht is en de discipline die hij in zo’n slotfase kan opbrengen is bewonderenswaardig.”

Geniet jij al wel?

  • Ik zeker
  • Ik niet echt
184+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie