Sneijder gaat los over Ihattaren-situatie: ‘Eerder aanpakken’

Foto: Sneijder gaat los over Ihattaren-situatie: ‘Eerder aanpakken’

Wesley Sneijder heeft zich uitgesproken over de situatie van Mohammed Ihattaren bij Ajax. De oud-international zegt de problemen van de spelmaker te begrijpen en wil dat clubs Marokkaanse talenten anders gaan behandelen.

Ihattaren zou in verband gebracht zijn met het criminele circuit en is voorlopig buiten de A-selectie gehouden bij Ajax. Sneijder vertelt bij Veronica Offside het een moeilijk verhaal te vinden, dat volgens hem al veel te lang aan de gang is. “Hij komt uit een moeilijke buurt, daar kom ik ook vandaan. Ik ben ook met veel Marokkaanse jongens opgegroeid.”

Groter probleem

Volgens Sneijder is het een probleem dat al jaren aan de gang is. “Als je kijkt naar Marokkaanse jongeren uit probleemwijken, die voelen zich heel vertrouwd in hun directe omgeving met familie en vrienden. Als je daar een beetje prikkelt en ze kritiek geeft, kunnen ze daar heel moeilijk tegen.” De oud-speler van Ajax denkt dat het overlijden van de vader van Ihattaren ook een grote rol heeft gespeeld. “Zijn vader was zijn vertrouwenspersoon, bij wie hij alles terugkoppelde. Dan is het moeilijk om op niemand te kunnen terugvallen. Dan gaat hij zoeken, dat herken ik wel. Ik denk dat ik erover mag praten, omdat ik dat soort dingen heb meegemaakt met vrienden van vroeger.”

Volgens Sneijder moeten de problemen met Marokkaanse voetballers veel sneller in de kiem gesmoord worden. “De Marokkaanse voetballers in Nederland die zijn opgegroeid in probleemwijken: wie hebben de absolute top gehaald? Mazraoui heeft de stap gemaakt, maar moet zich nog bewijzen. Afellay idem dito, maar hij heeft zich niet kunnen bewijzen in het buitenland. Het probleem moet eerder aangepakt worden. Het is gewoon een andere cultuur. Die jongens hebben in een eerder stadium begeleiding nodig.”

TIP: Houdt Sparta Ajax wel in bedwang? Pak 6x je inzet bij een gelijkspel!

Heeft Wesley Sneijder een goed punt?

  • Ja, er moet eerder hulp geboden worden
  • Nee, ze moeten het zelf maar zien op te lossen
224+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie