Slot wijst op groot risico voor Feyenoord

Foto: Slot wijst op groot risico voor Feyenoord

Feyenoord heeft een uitstekend eerste helft van het seizoen achter de rug. De Rotterdammers staan op de derde plaats in de eredivisie vlak achter Ajax en PSV en presteren ook in Europa naar behoren. Toch maakte Arne Slot zich aan het begin van het seizoen zorgen, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

De oefenmeester van Feyenoord kwam afgelopen zomer voor het eerst voor de groep te staan. Slot had echter weinig ruimte en tijd om met de groep aan de slag te gaan, want binnen een mum van tijd moest de club al aantreden in de voorronde van de Conference League. Dat was voor Feyenoord van cruciaal belang, aangezien de club met het toernooi voor wat geld in het laatje zou zorgen.

Niet alleen was tijd een lastige factor voor Slot, ook de transfermarkt zat hem niet bepaald mee. Feyenoord liet in juli een aantal spelers vertrekken, maar had vanwege financiële problemen nog weinig versterkingen aan de selectie toegevoegd. Het zorgde ervoor dat Slot de opdracht kreeg om met een smalle selectie aan het werk te gaan en het uiterste uit zijn spelersgroep te halen.

“Ik vind dat Feyenoord een sportief risico heeft genomen”, vertelt Slot daarover in het interview. “Dat kon niet anders, want er was geen geld. Maar als je een nieuwe trainer aanstelt, die niet de naam heeft zoals die van een aantal van zijn voorgangers, en je laat hem aan het begin van het seizoen werken met de selectie waar hij mee moest werken, dus heel veel spelers weg en niemand terug, dan is dat een heel groot risico.”

Kampioenstrijd Feyenoord

Tot tevredenheid van de supporters laat Feyenoord dit seizoen aanvallend voetbal zien, waarmee de club ook nog eens resultaat weet te behalen. De club strijdt vooralsnog samen met PSV en Ajax voor het kampioenschap. Waar Feyenoord aan het begin van het seizoen met 0-4 won op bezoek bij PSV, ging het vlak voor de winterstop met 0-2 onderuit tegen Ajax. In de Conference League is Feyenoord door naar de volgende ronde.

Pakt Feyenoord dit seizoen het landskampioenschap? Profiteer van een odd van 11.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Wint Feyenoord dit seizoen de landstitel?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
215+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie