Slot verklaart ‘passeren’ Bullaude: ‘Hij heeft best veel concurrentie’

Foto: Slot verklaart ‘passeren’ Bullaude: ‘Hij heeft best veel concurrentie’

Zomeraanwinst Ezequiel Bullaude hoeft voorlopig nog niet op veel speeltijd te rekenen onder trainer Arne Slot. De aanvallende middenvelder maakt voornamelijk zijn minuten in Feyenoord Onder-21, waar hij een goede indruk maakt. Slot vindt dat de Argentijn op de goede weg is en vertelt op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel tegen SC Cambuur hoe Bullaude zich in de basis kans spelen.

“Vooral datgene wat hij momenteel bij Feyenoord Onder-21 doet: goals blijven maken en het op de training laten zien”, reageert Slot. Volgens de oefenmeester heeft de middenvelder nou eenmaal met veel concurrentie te maken. “Het is niet zo dat wanneer je een speler minder ziet dat het met hem te maken heeft. Het heeft er ook te maken met de spelers die voor hem staan. Hij heeft best veel concurrentie.”

Bullaude moet minuten maken

Slot zegt er bewust voor te kiezen om Bullaude veel minuten te laten maken in de Onder-21. “We hebben hem die wedstrijden bij Onder 21 gegeven om hem meer één te laten voelen met wat wij van hem verwachten. Dan kunnen we hem ook feedback geven op wat hij goed deed en wat hij beter zou kunnen doen. Voor hem ging het in de oefenwedstrijden en in Onder 21 goed qua goals maken. Ondanks dat ik goals maken een heel belangrijk onderdeel van het spel vind komt er meer bij kijken. Ook zit er een klein verschil in of jij je goals maakt bij Onder 21 tegen de tegenstanders waar zij tegen spelen of dat je dat doet op het trainingsveld of bij het eerste elftal.”

Moet Slot Bullaude een kans geven?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, hij kan zich op deze manier juist mooi aanpassen
  • Nee, heeft nu nog niet het niveau
307+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie