Slot over ‘schommelende’ Szymanski: “Dat zou beter kunnen”

Foto: Slot over ‘schommelende’ Szymanski: “Dat zou beter kunnen”

Sebastian Szymanski begon bijzonder indrukwekkend aan zijn periode bij Feyenoord, maar de laatste weken verloopt het wat moeizamer bij de Pool. Toch blijft trainer Arne Slot vol lof over de linksbenige aanvallende middenvelder.

“Szymanski presteert schommelend. De ene keer beter dan de andere”, doelt Slot op wisselvalligheid bij de international. “Maar hij maakt zijn doelpunten. Szymanski zit qua werkethiek op hetzelfde niveau als Guus Til en misschien zelfs wel daarboven. Maar soms denk je ook: dat laatste balletje zou beter kunnen.”

Slot ziet in de huurling van Dinamo Moskou, op wie Feyenoord een koopoptie heeft, nog altijd ‘een buitenkansje’. “Vind maar een speler met zoveel fijngevoeligheid in de eindfase en die ook nog eens zo hard werkt. Dat is gewoon hartstikke lastig te vinden.”

Al ziet de coach nog altijd punten voor verbetering. “In de kleine ruimte kan hij nog wel verbeteren. Zoals dat ook voor onze spitspositie geldt. En de keuzes van de buitenspelers in combinatie met de backs bijvoorbeeld. Er is bij dit Feyenoord nog verbetering mogelijk.”

Negen miljoen euro

Eerder schreef 1908 al eens over de koopoptie voor Szymanski (23): “De Rotterdammers betaalden deze zomer al een huursom van €2.000.000 aan het Russische Dynamo Moskou. Na het seizoen 2022/2023 kan Feyenoord de Pools-international definitief inlijven voor een kleine €9.000.000 extra, vertellen ingewijden aan 1908.nl. Daarmee zal Feyenoord wederom een transferrecord op tafel leggen.”

Scoort Szymanski de 0-1 in Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Feyenoord de optie van negen miljoen lichten?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie