Slot heeft duidelijke Ajax-boodschap

Foto: Slot heeft duidelijke Ajax-boodschap

Feyenoord staat dankzij de nipte 2-1 zege op Heracles nu tweede op de ranglijst, achter Ajax. Er wordt dan ook nu al reikhalzend uitgekeken naar de Klassieker van over twee weken, maar coach Arne Slot wil dat de focus eerst op Fortuna Sittard-thuis (zondagmiddag 16:45 uur) komt te liggen.

“Ik merk er niks van dat de Klassieker al zou leven binnen mijn spelersgroep”, claimt Slot op de persconferentie vandaag, geciteerd door Voetbal International. “Omdat er eerst nog een paar andere belangrijke wedstrijden op programma staan. Ik ben natuurlijk niet constant bij mijn spelers, het kan zijn dat ze het er zonder mij in de buurt wel over hebben, maar op het veld en tijdens de besprekingen gaat het niet over Ajax. Dit komt ook omdat we niet zo lang geleden gezien hebben dat we er wel voor moeten zorgen dat we dichtbij ze staan om die wedstrijd ook echt speciaal te laten zijn. Een ding weten we zeker: zij gaan niet verliezen. Althans, dat weten we niet zeker, maar daar lijkt het op als je ze ziet spelen. Dat betekent dat wij tot die Klassieker ook iedere keer moeten winnen.”

Strijd met Ajax

Gesteld wordt dat ‘Ajax zijn wedstrijden wel een stukje makkelijker wint dan Feyenoord’. “Dat klopt, zij komen makkelijker aan de overwinningen dan wij. Maar toch staan we maar een verliespunt achter ze”, lacht de tacticus. “Het is best leuk dat ik iedere week vragen krijg over de titelstrijd, maar op een gegeven moment is het antwoorden niet leuk meer. Want ik zeg altijd hetzelfde: we hebben een heel druk programma en we zullen eerst eens kijken hoe we de komende weken doorkomen.”

Maar hoe komt het dan dat Feyenoord vaak slechts zo krap, met één doelpunt verschil, wint? “Dat heb ik ook al eerder aangegeven: we moeten beter omgaan met het aantal kansen dat we creëren als het gaat om het maken van goals. Ik heb gisteren ook even naar Ajax zitten kijken. Tot het 3-0 was, daarna niet meer. De eerste goal was een afstandsschot van twintig meter en de tweede was een corner. Dat zijn wel lekkere ‘gevonden’ goals om te hebben. Dat kost bij ons wat meer moeite, dat is duidelijk. Statistisch gezien doen ze het iets beter dan wij, maar wij staan maar één verliespunt achter”, herhaalt Arne tot slot.

Wint Feyenoord zondag van Fortuna? 1.2x je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Feyenoord gaat de Klassieker winnen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
504+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie