Slot haalt uit naar arbitrage: “Overduidelijk”

Foto: Slot haalt uit naar arbitrage: “Overduidelijk”

Arne Slot is woedend op scheidsrechter Allard Lindhout. De Feyenoord-trainer claimt dat zijn team zondagmiddag recht had op een strafschop, nadat FC Twente-verdediger Robin Pröpper hands maakte.

Feyenoord dacht bij een 1-1 stand een penalty te krijgen, maar Pröpper kreeg een vrije trap mee vanwege vermeend duwen van Santiago Giménez. “‘Ik vond het een onacceptabel moment van de arbitrage”, reageert Slot tegenover ESPN. “Voor de spelers is dit ook lastig. Ik heb net in de kleedkamer gezegd dat we een hele goede prestatie hebben geleverd.”

De Feyenoord-trainer vervolgt: “Het enige waarvan ik denk dat Twente verder is, is het slim gebruiken van een duwtje, een overtredingkje, dat soort dingen. Dan verwacht je dat de spelers dat ook zien en door gaan hebben: oké, dit mag vandaag, je mag duwtjes geven. Dan is het wel heel teleurstellend als het zo’n licht duwtje is die wordt bestraft.”

De telefoon van Slot stond meteen roodgloeiend. “Ik kreeg ook allemaal appjes van mensen die zeiden dat Joshua Brenet ook nog eens het eerste duwtje uitdeelde. Tja, dat kan je niet geloven dit. In topwedstrijden zijn standaardsituaties heel belangrijk, maar ook de arbitrage speelt een cruciale rol in topwedstrijden. Dat vind ik vandaag ook weer. Ik zal niet cynisch gaan doen, ik vind gewoon het een onacceptabele beslissing. Dit is overduidelijk een strafschop.”

Clash met PSV

Feyenoord morst dus opnieuw punten in een grote wedstrijd. Wat hij volgende week tegen PSV wenst te zien? “Nou, wat dacht je van een keer drie punten? Maar we hebben vorige week en ook vandaag weer gezien dat je heel hard moet werken om een goed resultaat te verdienen, omdat de verschillen in dit soort topwedstrijden gewoon heel klein zijn”, lacht Slot.

Wint Feyenoord met 2-1 van PSV?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is zijn woede terecht?

  • Ja
  • Nee
399+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie