Slot geeft bij eerste Liverpool-interview aan wat zijn inspraak is bij transfers

Foto: Slot geeft bij eerste Liverpool-interview aan wat zijn inspraak is bij transfers

Arne Slot gaf woensdag zijn eerste interview als trainer van Liverpool. De van Feyenoord overgekomen oefenmeester vertelde onder meer over zijn inspraak in het transferbeleid. Ook sprak hij over de invulling van de technische staf.

Arne Slot gaat in Liverpool nauw samenwerken met de sporting director Richard Hughes

Toen de move van Feyenoord naar Liverpool beklonken was, kreeg Slot vooral het advies om niet te veel spelers uit Rotterdam mee te nemen. “Als hoofdcoach kan ik me bezighouden met de dingen waar ik me graag op focus en zo kan ik het team voorbereiden op de best mogelijke manier, maar Richard en ik gaan ook samenwerken op het gebied van transfers”, doelde Slot tegenover het clubkanaal op de samenwerking met sporting director Richard Hughes. “Zo heb ik altijd gewerkt en dat is de ideale manier van werken. Dus het meest sta ik op het veld en de tijd die over is spendeer ik aan mijn familie en een beetje aan Richard. Gelukkig hebben we al een sterk team.”

Hulshof en Duitse keeperstrainer

Sipke Hulshoff gaat met Slot mee naar Anfield. “Sipke neem ik mee, ik heb heel lang met hem gewerkt. Bij Cambuur, bij Feyenoord en hij was ook assistent-trainer van het Nederlands elftal”, vertelde de oud-voetballer, die iemand naast zich willen hebben die hij goed kent. “Wij weten allebei wat we willen. Dat helpt.”

Naast Hulshoff gaat ook Ruben Peeters mee naar de Engelse grootmacht, Slot kondigde ook de komst van Fabian Otte aan. De Duitse keeperstrainer, die onder contract stond bij Borussia Mönchengladbach en het nationale team van de Verenigde Staten, volgt John Achterberg op. “Hij is één van de meest interessante keeperstrainers van het moment”, besloot Slot.

Veel vertrouwen in Slot bij Liverpool?

  • Echt wel!
  • Dit kan wel eens tegenvallen…
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie