EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Slechtste voetballand San Marino ‘weer’ trefzeker

Foto: Slechtste voetballand San Marino ‘weer’ trefzeker

Doelpunten maken was voor San Marino, het allerlaagste land op de FIFAranglijst, een absoluut unicum. Dat de voetballers uit de Italiaanse dwergstaat een doelpunt maakten was een verre droom, die nu steeds vaker realiteit begint te worden. De opmars van jeugdtalenten uit de Serie B en C zorgt ervoor dat de kwaliteit van het nationale elftal flink omhoog is gegaan, ondanks nog altijd steevast verlies.

San Marino scoorde gisteren tegen Cyprus en zet daarmee goede ‘gewoonte’ voort

Winst is nog altijd niet aan de orde bij San Marino, hun laatste zege was in 2004 toen het 1-0 won van Liechtenstein – dit was tevens hun eerste overwinning. Tegen mede-laagvlieger St. Kitts and Nevis speelde het dit jaar wel gelijk, wat knap is als je bedenkt dat die tegenstander 63 plekken hoger staat. Scoren is iets wat bij La Serenissima dus wel steeds makkelijker gaat, in hun laatste zeven wedstrijden werd er maar liefst vijf keer gescoord!

Gisteren was het dus weer raak. Tegen Cyprus werd er met 1-4 verloren, maar scoren is voor de dwergstaat al reden genoeg voor een feestje. Gekker is nog dat doelpuntenmaker Simone Giocondi enkel was opgeroepen als vervanger voor een blessure, hij mocht van de bondscoach debuteren op 22-jarige leeftijd en maakte een wonderschoon doelpunt. De volgende San Marino wedstrijd is een heel bijzondere, het treft namelijk Liechtenstein in de Nations League. Wordt het hun tweede overwinning ooit?

Gaat San Marino hun tweede overwinning ooit halen tegen Liechtenstein?

  • Ja, net zoals hun eerste!
  • Nee, ze zijn kansloos
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie