‘Slechtste Barça-nieuws óóit’

Foto: ‘Slechtste Barça-nieuws óóit’

FC Barcelona zit in zwaar weer door vermeende omkoping. De Catalanen betaalden 1,4 miljoen euro aan José María Enríquez Negreira, die van 2001 tot 2018 voorzitter was van de scheidsrechterscommissie in Spanje. Het Openbaar Ministerie op het Iberisch schiereiland doet hier nu onderzoek naar…

Paul Scholes gaat los over Frenkie én Ten Hag

Augusto César Lendoiro, die tussen 1988 en 2014 de scepter zwaaide bij Deportivo La Coruña als voorzitter, vindt dat de onderste steen boven moet. In een interview met Efe zegt hij: “Ik denk dat dit het slechtste nieuws ooit is in de geschiedenis van het Spaanse voetbal, niet alleen voor Barcelona. Dit kan ook wereldwijd een enorme impact hebben. Nu moet worden aangetoond wanneer de relatie tussen Enríquez Negreira en Barça is begonnen. We herinneren ons nog allemaal de wedstrijden tegen Barcelona waarin er veel kritiek was op de dienstdoende scheidsrechter.”

Barcelona slachtoffer van omkoping?

LaLiga-voorzitter Javier Tebas is wat voorzichtiger: “Dit is wel duidelijk iets wat moet worden uitgezocht. Maar het is ook goed mogelijk dat Barça het slachtoffer is geworden van oplichting. Het zou me niet verbazen, maar ik kan het niet garanderen. Het zijn betalingen waarover onduidelijkheid bestaat. Ik weet nog niet of het de resultaten van wedstrijden heeft beïnvloed.”

“Laten we vooral het onderzoek afwachten en niet gaan speculeren, want het creëren van onzekerheid zou iedereen nog meer schade kunnen berokkenen”, aldus de president van de Spaanse competitie. Barça zelf maakte eerder deze week kenbaar juridische stappen te zullen ondernemen tegen ‘iedereen die het imago van de club schaadt met mogelijke insinuaties’.

Moet Barça gestraft worden?

  • Ja
  • Eerst het onderzoek afwachten
3358+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie