EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Shownieuws ziet opvallende afwezige bij Oranje in Duitsland

Foto: Shownieuws ziet opvallende afwezige bij Oranje in Duitsland

Als het aan de deskundigen van Shownieuws ligt krijgt het Nederlands elftal aanstaande zaterdagavond in de kwartfinale tegen Turkije de steun van Koning Willem-Alexander vanaf de tribune. Dat horen we in de dinsdagavonduitzending van het SBS-programma.

Shownieuws-tafel verbaast zich over absentie Koning Willem-Alexander op EK

“Als je bijvoorbeeld kijkt wie er al geweest zijn”, stipt royaltydeskundige Sandra Schuurhof aan. “We hebben prins William van Engeland al gezien met koning Frederik van Denemarken. Ook Felipe van Spanje was er en die ging achteraf nog de kleedkamer in. De Belgische koning is ook al geweest.”

Schuurhof vindt het teleurstellend dat onze Koning nog geen een keer aanwezig is geweest. Dat moet volgens haar zaterdag gaan veranderen. “Het kan toch bijna niet anders? Het verbaast me ook best wel.” Uit navraag van Shownieuws bleek dat Koning Willem-Alexander tegen Roemenië in München niet aanwezig kon zijn vanwege zijn verplichtingen bij de beëdiging van het nieuwe kabinet.

‘Hij kan nu niet meer wegblijven’

Entertainmentdeskundige Bart Ettekoven vermoedt dat de koning simpelweg wilde wachten tot iets later in het toernooi, alvorens hij richting Duitsland wil gaan. “Ja, soms wel”, knikt Schuurman, “maar ze waren er bijvoorbeeld in 2021 al in de groepsfase. Oranje speelde toen tegen Oekraïne. Het hangt er dus een beetje van af, ook van de agenda. Hij had het vandaag natuurlijk ook druk, maar ik vind het wel jammer, want ik denk wel: nu moet hij zaterdag in Berlijn acte de préséance geven. Het is toch best wel dat je denkt: kom op! Hij kan nu niet meer wegblijven.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Zou jij het leuk vinden als de Koning er zaterdag bij is?

  • Ja, ik wel
  • Interesseert me geen bal
280+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie