Sevilla presenteert United rekening, Juventus wint

Manchester United heeft zich donderdagavond lelijk in de vingers gesneden. De formatie van manager Erik ten Hag verspeelde in de slotfase een comfortabele voorsprong in de Europa League-wedstrijd tegen Sevilla: 2-2.

Treffers Sabitzer niet voldoende

De Premier League-gigant moest het op Old Trafford stellen zonder Marcus Rashford. De Engelsman is voorlopig uit de roulatie, maar in plaats van Wout Weghorst koos Ten Hag voor Anthony Martial als diens vervanger. Ook had de United-manager een basisplaats in petto voor Marcel Sabitzer.

In de eerste wedstrijd tegen Sevilla liet Sabitzer zich behoorlijk gelden. De winteraanwinst van Manchester United nam zowel de openingstreffer als de 2-0 voor zijn rekening. Beide keren liet hij doelman Bono kansloos met zijn linkerpoot.

United kreeg na rust de mogelijkheid om verder uit te lopen. Antony had daarvoor kunnen zorgen, maar de voormalig Ajax-aanvaller raakte de paal. Een domper voor United, dat vlak voor tijd de rekening gepresenteerd kreeg. Jesus Navas en Youssef En-Nesyri (via Harry Maguire) bezorgden Sevilla een onverwachtse meevaller.

Juventus wint na schrikmoment

Juventus heeft geen fout gemaakt in de eerste Europa League-wedstrijd tegen Sporting Portugal. In de 73ste minuut maakte Federico Gatti het verschil: 1-0.

Wojciech Szczesny werd ongewild de meest besproken speler van de avond in Turijn. De doelman van Juventus moest zich kort voor rust laten vervangen vanwege hartklachten. Een minuut later moest ook Sporting-verdediger Jeremiah St. Juste noodgedwongen naar de kant.

Leverkusen en Union in evenwicht

Het onderonsje tussen Bayer Leverkusen en FC Union Sint-Gillis heeft geen winnaar opgeleverd. Na negentig minuten gaf het scorebord een 1-1 stand aan. Victor Boniface zette de manschappen uit België op voorsprong, maar Florian Wirtz tekende in de eindfase voor de gelijkmaker.

In Leverkusen kwamen verschillende Nederlanders in actie. Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong stonden in de basis bij de Bundesliga-club, waar Bart Nieuwkoop evenals PSV-huurling Yorbe Vertessen tot de basisploeg van Union behoorde. Oussama El Azzouzi viel in bij de Belgen.